Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe: Bölge insanı geçmişte aşağılanmıştır, devletin telafi etmesi gerekiyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe: Bölge insanı geçmişte aşağılanmıştır, devletin telafi etmesi gerekiyor

Diyarbakır'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Şükrü Karatepe, bölgede yaşayanları geçmişte aşağılandığını savundu. Karatepe, "Devletin geriye dönüp, bunu telafi etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Şükrü Karatepe, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, bölge halkının geçmişte aşağılandığını söyledi. Karatepe “Şimdi buna bakarak, devletin geriye dönüp, bunu telafi etmesi gerekiyor. Bu noktada belli adımların atıldığını görüyoruz. Ama bu yetmez, özel bir durum gerekiyor” dedi.

Diyarbakır’ın Fethi’nin 1378’inci Yıldönümü Programı’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Şükrü Karetepe ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, konuşmacı olarak katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde akşam saatlerinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Abdulkadir Aksu, Diyarbakır’ın imajının değişmesi gerektiğini belirtti. Aksu, “Biz yıllardır Diyarbakır’ımızın manevi yönünü anlatamadık. Diyarbakır gerçekten bir maneviyat, peygamberler, sahabeler şehridir. Ama ne yazık ki, biz bunu anlatamamışız, Diyarbakır denince akla karpuz gelir, daha sonra terör gelir. İnşallah bu algı değişecektir” diye konuştu.

‘ÖZEL BİR DURUM GEREKİYOR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Şükrü Karetepe, Diyarbakır’ın tarihinin önemine vurgu yaptı. Tarihin son dönemlerinde Diyarbakır’ın devlet ve yöneticiler tarafından yeterince kollanıp gözetilmediğini, bölgeye tepeden bakıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bölge insanı aşağılanmıştır, bölge insanlarının değeri reddedilmiştir. Bu da kötülük yapmak isteyenlere olumsuz bir zemin hazırlamıştır. Buna da dikkat etmek lazım. Şimdi buna bakarak, devletin geriye dönüp, bunu telafi etmesi gerekiyor. Bu noktada belli adımların atıldığını görüyoruz. Ama bu yetmez, özel bir durum gerekiyor. Türkiye’nin her tarafından farklı olarak Diyarbakır’dan başlayarak, bu bölgeye devletin yeniden gelmesi, eğilmesi, meseleye öyle uzaktan değil, dürbünle değil, büyüteçle yakından, çok detaylıca, ince ince bakıp, öyle kazmayla, baltayla çalışmakla olmaz, burada dantel işlenmesi gerekiyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.