Cumartesi Anneleri/İnsanları serbest bırakıldı: "Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz"

Cumartesi Anneleri/İnsanları serbest bırakıldı: "Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz"

Cumartesi Anneleri/İnsanları, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen yine polisin keyfi yasak ve ablukasına maruz kalarak gözaltına alındı. Hak savunucuları 5 saat sonra serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları, gözaltında kaybettirilen ve katledilenlerin akıbetini sormak ve faillerinin yargılanması talebiyle yürüttükleri adalet arayışının 969'uncu haftasında da bir araya geldi.

Ellerinde karanfillerle Galatasaray Meydanı’na doğru yürümek isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararına rağmen, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararını gerekçe gösteren polisler tarafından yine engellendi.

Gözaltına alınan hak savunucuları yaklaşık 5 saat sonra serbest bırakıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekilleri Özgül Saki, Cengiz Çiçek, Celal Fırat ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık da alana gelerek hak savunucularına destek verdi.

Kalkanlar yetmedi, gözaltı araçlarıyla abluka

Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın X hesabından yapılan paylaşımda, "Kalkanlar yetmedi, bu sefer arkadaşlarımız gözaltı araçlarıyla ablukaya alındı. Abluka içinde yaşananlara hiç kimse tanıklık edemiyor. Endişeliyiz" ifadeleri kullanıldı.

Bir paylaşımda ise, "Yine kelepçe, yine gözaltı... Neden?" diye soruldu.

Polis, kayıp yakınları ve hak savunucularını abluka altında gözalrına aldı. 5 saat sonra serbest bırakılan Cumartesi Anneleri/İnsanları, "Buluşmamızda gözaltına alınan arkadaşlarımız 5 saat sonra Galatasaray Meydanına uzak 2 farklı hastaneden serbest bırakıldı. "Kayıplarımızı bulun" talebini dile getirmekten ve bu talebin mekanı olarak simgeleşmiş Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.