Cumartesi Anneleri Külter ve Aksu’yu sordu

Cumartesi Anneleri Külter ve Aksu’yu sordu

Cumartesi Anneleri 584. haftasında Galatasaray Meydanı’ndaki buluşmada Hasan Aksu ile Hurşit Külter'in akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri 584. haftasında Galatasaray Meydanı’ndaki buluşmada, 6 Haziran 1994 tarihinde Mardin'in Derik ilçesine bağlı Çatalca köyünde ikamet eden ve askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Hasan Aksu ve 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in  akıbetini sordu.

“Kayıplar belli failler nerede?” yazılı pankartı açan Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarını taşıdı. Cumartesi anneleri adına açıklamayı Leyla Havva Kaya okudu. Hurşit Külter’in nerede olduğunu soran Kaya, “Cumartesi Anneleri’ne karşı kendini “Gözaltında kaybetmeler bizim dönemimizde yaşanmadı” diye savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi sizin döneminizde genç bir Kürt siyasetçiden 16 gündür haber alınamıyor. Onun ordunun elinde olduğu, işkence gördüğü, öldürülme riski altında bulunduğu iddia ediliyor, susmayın. Sorumuzu hakikate uygun bir biçimde cevaplayın" diye konuştu.

Kaya,  “Hasan Aksu'nun kaybedilmesi ile ilgili son  yapılan suç duyurusu  hakkında 16 Temmuz 2012 tarihinde Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca kovuşturmaya yer olmadığına dair  ek karar  verildi. 22 yıldır hukuk işletilmedi gerçeği açığa çıkartacak etkin bir soruşturma yapılmadı.22 yıldır Hasan Aksu'nun akıbeti karanlıkta bırakıldı, onu kaybedenler cezasızlık zırhıyla korundu.Hasan Aksu'nun kaybedilmesinden o dönem  Derik Jandarma Komutanı olan Musa Çitil ve Üçyol Jandarma Karakolu’nda görev yapanlar sorumludur. Etkin soruşturma yapmak yerine,  kovuşturmaya yer yoktur kararı veren savcılar sorumludur” dedi.

Açıklama, oturma eylemi ile son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.