Cumartesi Anneleri 698. haftada: İç hukukta neden sonuç alamıyoruz?

Cumartesi Anneleri 698. haftada: İç hukukta neden sonuç alamıyoruz?

Cumartesi Anneleri, kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 698’inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri, kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 698. kez Galatasaray Meydanı’ndaydı.

Cumartesi Anneleri bu haftaki buluşmalarında,15 Ağustos 1994 tarihinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde gözaltına alınan ve 24 yıldır haber alınamayan İbrahim Kartay’ın akıbetini sordu.

İlk sözü gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç'un kardeşi Hasan Karakoç aldı.

"Biz burada yıllardır feryat ediyoruz" diyen Karakoç, "Bu insanlara hak ettikleri adaletle muamele yapın diye. Bu insanların acılı ailelerinin yüreklerine su serpilsin diye. Dünyanın neresine giderseniz gidin, en vahşi, medeniyetten uzak toplumlara bile gidin ölünün anısına saygı vardır. Ama Türkiye'de binlerle ifade edilen, kayıp, faili meçhul ve yargısız infazların bir tanesi aydınlatılmış değil" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN BİR HUKUK DEVLET OLMASINI İSTEMİYORLAR'

Haftanın açıklamasını ise 21 Kasım 1980’de gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Hayrettin Eren'in kardeşi İkbal Eren yaptı.

698 haftadır Galatasaray Meydanı'nda olduklarının dile getiren Eren, "698 haftadır Galatasaray'dan devletin tüm ilgili kişi ve kurumlarına soruyoruz. Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan insanlarımıza ne oldu? Onların akıbetleriyle ilgili olarak açıklama yapma görevinizi neden yerine getirmiyorsunuz? Gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetini açığa çıkartacak etkili ve bağımsız soruşturma yapma görevini neden yerine getirmiyorsunuz? AİHM'de mahkumiyetle sonuçlanan davalarda bile iç hukukta neden sonuç alamıyoruz? Bu sorularımız 698 haftadır karşılıksız bırakılıyor. Çünkü devleti yönetenler Türkiye'nin bir hukuk devleti olmasını istemiyor" diye konuştu

(EVRENSEL)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.