Çukur’un cenazesi tespit edildi

Çukur’un cenazesi tespit edildi

8 Ocak 2016’da Sur’da hayatını kaybeden ve cenazesi ailesine verilmeyen 17 yaşındaki Rozerin Çukur’un cenazesi aylar sonra DNA testi sonucu teşhis edildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 8 Ocak Cuma günü Fatihpaşa Mahallesi’ndeki Süleyman Nazif İlkokulu yakınlarında başından vurularak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Rozerin Çukur’un cenazesi aylar sonra tespit edildi.

Aylarca aileye verilmeyen Rozerin Çukur’un cenazesi, ilçedeki operasyonun tamamlandığının açıklanması üzerine defnedildiği yerden çıkarılmıştı.

1 Nisan günü kan örneği veren aileye, uzun süreli bekleyişin ardından bugün haber verildi.

Savcılık tarafından çağrılan aileye, Rozerin Çukur’un cenazesinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tutulduğu bildirildi.

Gerekli işlemleri başlatan aile cenazeyi almak için hastaneye gidecek.

Aile cenazeyi aldıktan sonra önce Yeniköy Mezarlığı’ndaki morga getirecek, ardından da yarın sabah saat 09.00’da defnetmek üzere Dicle ilçesine götürecek.

Aile aylar öncesinden cenazenin gömüleceği mezarlığı hazırlamıştı. 

Çocuklarının cenazesini bekleyenler arasında Hakan Arslan’ın da ailesi bulunuyor. Ancak 22 Ocak’ta hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın cenazesinin akıbetine ilişkin herhangi bir gelişme yaşanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.