Çukurca'da örnek muhtar

Çukurca'da örnek muhtar

Çukurca’da bir köy muhtarı Hakkâri bölgesinde daha önce hiç görülmemiş bir hizmete imza attı. Genç muhtar kapı kapı dolaşıp köyün çöplerini topluyor.

Haber: Ahmet Kavak - YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi Üzümlü köyü muhtarı Adil Atak, göreve gelir gelmez köyün çöp sorununa el attı. Çöplerin daha önce köy meydanında ve evlerin bitişiğinde biriktirildiğini belirten Atak, “Köyde sineklerden geçilmiyordu. Çocukların birçoğu bu nedenle tehlikeli hastalıklara yakalanıyordu.”dedi.



MAAŞININ 200 LİRASINI ÇÖP SORUNUNA HARCIYOR

Aldığı muhtarlık maaşının 320 milyonun 200 milyonunu köyden kiraladığı traktöre verdiğini belirten genç muhtar haftada 2 kez çöpleri toplayıp köyden uzak bir bölgeye taşıdığını söyledi.

"MUHTARIMIZDAN MEMNUNUZ"

Köy sakinlerinden Necdet Seven, muhtarın bu hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek, köyde hasta oranının çok azaldığını ve köyün hijyene kavuştuğunu söyledi. Ev hanımı Kadriye Yücel ise muhtarın köydeki çöp sorununa el atmasının ardından köyün görünümünün çok değiştiğini söyledi.

ÖRNEK MUHTARDAN TÜM MUHTARLARA ÇAĞRI

Bu örnek davranışıyla Hakkari'de adını duyuran genç muhtar, tüm muhtarların köylerin temizliği için de çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi. Genç muhtar köyün çöp sorunu dışında su ve diğer sorunların da biran önce çözüşmesi için büyük çaba sarfediyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.