Çukurca'da kapsamı genişletilen yasak sürüyor

Çukurca'da kapsamı genişletilen yasak sürüyor

Çukurca'da 2 köy ile 4 mezrada uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Köylerdeki aramalarda gözaltına alınan 40 kişiden 22’si serbest kalırken, 12 kişi tutuklandı. 6 kişinin sorgusu ise sürüyor.

YÜKSEKOVA HABER 

ÇUKURCA - Hakkari Valiliği’nin Çukurca’nın Çığlı (Aşut) köyündeki ilan ettiği sokağa çıkma yasağı 5. gününde devam ediyor.

Hakkari Valiliği yasağın kapsamını Çığlı Köyü’nün yanı sıra aynı bölgede bulunan Gündeş Köyü ve bu köye bağlı Ormanlı, Köprülü, Güzeldere ve Çimenli Mezraları’nı kapsyacak şekilde genişletti.  

Yasak kararının ardından köylere inen jandarma evlerde arama yapıyor. 2 köy ve 4 mezrada yapılan aramalar sırasında 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınıp Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan 40 kişiden aralarında DBP’li İl Meclis Üyesi Abdullah Ölmez’in de bulunduğu 22 kişi serbest bırakılırken, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi ise örgüt üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklandı.12 kişi Hakkari Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan, gözaltında bulunan 6 kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

2 köy ile 4 mezradaki sokağa çıkma yasağı devam ederken, bölgenin giriş çıkışları zırhlı araçlarla kapalı tutuluyor. .

ciglii.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.