Çukurca'da ilk göz ameliyatı yapıldı

Çukurca'da ilk göz ameliyatı yapıldı

Hakkari'nin Çukurca Devlet Hastanesinde ilk defa göz ameliyatı yapıldı.

15 uzman doktor ve 4 pratisyen olmak üzere 19 doktorun görev yaptığı Çukurca Devlet Hastanesinde ilk göz ameliyatı yapıldı.

Oyun oynarken elbise askılığının sağ gözüne isabet etmesi sonucu gözü zarar gören 5 yaşındaki İskender Berk, Ankara Numune Hastanesinden gönüllü olarak gelen göz hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Aydın Beyatlı tarafından ameliyat edildi.

Ameliyat olan Berk'i Hakkari Valisi Cüheyit Orhan Toprak ziyaret etti. Vali Toprak'a bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Aydın Beyatlı, dün akşam kendilerine gelen hatanın gözüne askı teli gerdiğini ve gözünün yırtıldığını söyledi. Beyatlı, "Akşam saatlerinde hemen ameliyata aldık. Mikroskop altında sütorlarını attık hastamız şuanda iyi yarın sabah taburcu edeceğiz" dedi.

Ameliyat olan çocuğa değişik hediye veren Vali Toprak, sınırda ilk defa göz ameliyatı yapıldığını belirtti. Vali Toprak, "Hocamıza teşekkür ediyoruz. Çukurca'ya gönüllü olarak gelip görev yaptı. Burada teknik cihazlar manasında bazı sıkıntılar vardı. Kendisi temin ederek buraya getirdi. Akşam da acil bir vaka oldu. Doktorumuz hemen müdahale etti ve çocuğun gözünü kurtardı. İlçede ise ilk defa göz ameliyatı yapılıyor. Burada gönüllü olarak görev yapan hocamızı tebrik eder başarılı operasyonundan dolay teşekkür ediyorum" dedi.

Çukurca'da ilk göz ameliyatı yapıldı

Çukurca'da ilk göz ameliyatı yapıldı

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum