Çukurca'da 8 asker hayatını kaybetti

Çukurca'da 8 asker hayatını kaybetti

Çukurca’nın Fedaral Kürdistan Bölge sınırında konuşlanan askerler ile PKK’liler arasında çatışma çıktı. İlk çatışmada 6 asker hayatını kaybetti. Başlatılan operasyon sırasında ise bir helikopter düştü. Helikopterdeki iki pilot hayatını kaybetti.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Alınan bilgilere göre, bugün sabah saatlerinde Çukurca’ya bağlı Çığlı (Aşut) Köyü’nün karşısındaki Fedaral Kürdistan Bölge sınırında konuşlanan askerler ile PKK’liler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada 6 asker hayatını kaybetti 8 asker yaralandı. Çatışmanın ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında bir helikopter düştü. Düşen kobra tipi helikopterde bulunan iki pilot hayatını kaybetti.

Çatışmaların ardından, bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor. F- 16 Savaş uçakları ise sınıra yöneldi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, yapılan açıklamada, bu sabah saat 04.50 sularında, PKK’lilerle çıkan çatışmada 6 askerin hayatını kaybettiğini 8 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, çatışma bölgesine sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise iki pilotun hayatını kaybettiği belirtildi.

3 Mayıs tarihinde aynı bölgede çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybetmiş, 4 Mayıs'ta ise Çığlı Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.  

Valilik yasağın kapsamını çevre köyleri de kapsayacak şekilde genişletmişti. Yasak sırasında köylerde başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişi tutuklanmıştı.

Yasak 9 Mayıs tarihinde kaldırılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.