Çukurca: Hakkari’nin ilk foto safarisine rekor katılım

Çukurca: Hakkari’nin ilk foto safarisine rekor katılım

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen foto safari, Türkiye’nin birçok ilinden 150 fotoğraf tutkununun katılımı ile devam ediyor.  

Çukurca Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımı amacıyla düzenlenen, Hakkari Valiliği, Çukurca Kaymakamlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteklediği ‘1. Çukurca foto safari’ etkinliği, Türkiye’nin birçok ilinden 150 fotoğraf tutkununun katılımı ile devam ediyor.

5 gün sürecek olan etkinlikte fotoğraf tutkunları ilk günden itibaren ilçenin eşsiz doğal güzelliklerini fotoğraflamaya koyuldu. İlçede yeterince konaklama yeri olmadığı için fotoğrafçıları ilçe sakinleri evlerinde misafir ediyor. İlçenin doğal güzelliklerini görüp fotoğraflamanın yanında sıcak insanlarını da tanıma fırsatı bulan fotoğrafçılar gördükleri ilgi karşısında büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

İlçeye bağlı Üzümlü, Narlı, Çığlı ve Gündeş köylerini gezen fotoğraf tutkunları Akkaya köyünde düzenlenen bir düğün törenine katıldı. Yöresel kıyafetleri ile rengarenk bir görüntü oluşturan davetlileri çeken fotoğrafçılar zaman zaman vatandaşlarla beraber Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler.

6-122.jpg

Çukurcalı çiftçilerin çeltik ekme zamanına denk gelen etkinlikte usta fotoğrafçılar çeltik tarlalarında çalışan çiftçileri fotoğraflamak için adeta birbirleriyle yarıştı. Etkinliğe Aydın’dan katılan Belgesel Fotoğraf Sanatçısı Hakan Yaralı, Çukurca halkının göstermiş olduğu ilgi alaka ve misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını belirterek, “Herkesin gelip bu şirin ilçemizin güzelliklerini görmesi gerekir. Her yıl buraya gelmek istiyorum. Farklı mevsimlerini, farklı zamanlarını fotoğraflamak ve bu yörenin güzelliklerini Türkiye’ye ve tüm dünyaya yansıtmayı amaç edindim. Umarım en kısa zamanda tekrar burada olurum. İlçe sakinleri ilk kez bu kadar fotoğrafçı görüyor ilçelerinde. Bizden beklentileri var. Bunu bize ifade ediyorlar. Özellikle ilçelerinin doğal güzellikleriyle tanınmasını çok istiyorlar. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi yapmak için elimizden geleni yapacağız. Başta Çukurca Kaymakamı Temel Ayca olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe İstanbul'dan katılan Fotoğrafçı Murat Bakmaz da Yüksekova Haber Portalı muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurca halkının misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "İnsanlar bizi evlerinde misafir etmek için adeta birbirleri ile yarışıyor. Çok sıcak ve samimi bir ortama sahip bu şirin ilçemizde fotoğraf çekmek çok keyif verici. Organizasyon sanırım Hakkari ilinde bir ilk. Böyle organizasyonların il merkezinde ve ilçelerinde de yapılmasını dileriz. Hakkari'nin doğası çok güzel ve insanı muhteşem. Emeği geçenlere teşekkürler" şeklinde konuştu. 

5 gün sürecek olan etkinlikte çekilen fotoğraflara çeşitli ödüller verileceği öğrenildi. Etkinliğe katılan fotoğrafçılar Yüksekova ve Van'daki havalimanlarından özel olarak alınarak Çukurca ilçesine getiriliyor. İlçe merkezinden her gün köylere ücretsiz servis hizmeti sağlanıyor. Fotoğrafçıların Özel Güvenlik Bölgelerine girişlerine ise 'can güvenliği' gerekçesiyle izin verilmemesi dikkat çekerken fotoğrafçılar Kazan Vadisi ve Şine Dağı bölgesindeki Yoncalı ve Kavaklı bölgelerini de bir sonraki foto safaride görmeyi umduklarını dile getirdiler.

ckr2-001.jpg

ckr3-003.jpg

cukurca-001.jpg

ckr4-002.jpg

ckr5-001.jpg

ckr6-001.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum