Çözüm süreci için 4 aşamalı yol haritası

Çözüm süreci için 4 aşamalı yol haritası

Çözüm Süreci'nin sabote edilmesinden endişe duyan hükümet, yeni yol haritası için 4 aşamalı planı devreye sokacak.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıkladığı, çözüm Süreci'nde yeni yol haritası netleşmeye başladı.

Yeni aşamada daha somut adımlar atılacak ve süreç Türkiye'nin ortak vicdanını temsil eden isimlerden oluşturulacak bir İzleme Kurulu tarafından takip edilecek.

BEŞİR ATALAY İDDİALARI YALANLADI

Yenişafak'ın haberine göre; 2012 Aralık ayından bu yana sürdürülen Çözüm Süreci nedeniyle Başbakan Yardımcısı Atalay, önceki gün yaptığı açıklamada,  süreçte 2. aşamaya geçildiğini söyledi. 19 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında bu kapsamda en kritik toplantılarından birinin yapıldığını kaydeden Atalay, toplantıda 'daha somut, yeni bir yol haritasının üzerinde çalışılması, sonuca doğru daha hızlı adımlar atılması' kararının alındığını vurguladı.

Çözüm sürecinin devamlılığının sağlanması amacıyla 4 aşamalı bir sürece geçileceği belirtildi.

İZLEME KURULU OLUŞTURULACAK

Plana göre, hükümet, yeni aşamada Türkiye'nin ortak vicdanı sayılabilecek isimlerin yer alacağı bir İzleme Kurulu'nu oluşturmayı planlıyor. Kurulacak İzleme Kurulu, bir önceki Akil Adamlar heyetininin yerini alacak ancak sayıca daha az tutulacak. Kurul, son aylarda yaşanan karakol protestolarının önüne geçmek için de çalışma yapacak.

GERİ DÖNÜŞÜN ÖNÜ AÇILACAK

Yol haritasında dağdan dönüşlerin önü açılacak.

GAZETECİ VE STK'LAR İMRALI'YA GİDEBİLİR

Ayrıca, yeni yol haritası kapsamında HDP heyetlerinin dışında bazı STK üyeleri ve gazetecilerin İmralı'yı ziyaretine de izin verilmesi planlanıyor.

MİT'in İmralı, HDP'nin Kandil'le yaptığı görüşmelerde yeni yol haritasının ele alındığı ve tarafların yeni yol haritasını olumlu bulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum