Çözüm Çalıştay'ında 'eve dönüş' sürprizi

Çözüm Çalıştay'ında 'eve dönüş' sürprizi

Diyarbakır bugün üç bakanın katılımıyla bir 'çözüm çalıştayı'na ev sahipliği yapıyor. Çalşıtay'da konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay "Bu işin sonunda eve dönüş var" dedi.

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'da üç bakan, akademisyen, gazeteci ve sivil toplum temsilcilerinin katıldığı, "Yeni Türkiye 'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı" başladı.

Çalıştayda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da açıklamalar yapıyor.

AKP Ar-Ge Başkanlığı'nın düzenlediği bir günlük çalıştayda çözüm sürecinde gelinen nokta değerlendiriliyor. 

ALA: ARTIK AK PARTİ GÖRÜŞÜYOR

İçişleri Bakanı Efkan Ala çalıştaydaki konuşmasında ilginç açıklamalar yaptı. Demokratikleşme ve çözüm sürecinde atılan adımları anlatan Ala, isim vermeden Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmelere değindi.

Ala, "Kürt sorunu eski Türkiye'nin besin kaynağıydı. Türkiye başka ülkelerin aracılığıyla yapıyordu. Bu devreden çıkınca taarruz başladı. Bir şey gözden kaçıyor. Türkiye görüşmeleri eskiden de yapıyordu. Ancak başka ülkeler aracılığıyla yapılıyordu. Biz onları da aradan çıkardık. AK Parti kendisi görüşüyor" dedi.

OVADA SİYASET YAPSINLAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de konuşmasında Mehmet Ağar'ın DYP Genel Başkanı iken söylediği ve büyük gürültü koparan, "Düz ovada siyaset" ifadelerine benzer bir cümle kullandı. Eker, "Biz dağdakiler insin ovada siyaset yapsın diyoruz ancak 15 yaşındaki bir kız çocuğunu dağa kaçırmak, süreci zehirleme teşebbüsüdür. Daha önce kaçırılan dağa çıkarılan çocukların da dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

HAYATA DÖNÜŞ VAR 

Çalıştay'da konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise şöyle dedi: "devletten daha devletçi örgütten daha örgütçü olarak çözüm süreci olmaz biz riskler alarak geldik biz bunu yürüteceğiz. Siyaset kurumu bu işi yürütmeli. Örgütten daha fazla örgütçü olunursa devletin İmralı'yla görülen elemanları gider Kandil'le görüşürler. Bu yolun sonunda eve dönüşler, hayata dönüşler, siyasete tekrar dönüşler hepsi var farklı bir Türkiye var."

ÖMER ŞAHİN - RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum