Corbyn: IŞİD’e meydan okumak için zayıf noktalarını bilmeliyiz

Corbyn: IŞİD’e meydan okumak için zayıf noktalarını bilmeliyiz

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, “IŞİD’in güçlü ve zayıf noktalarının anlaşılması gerekir ki ideolojisine meydan okunabilsin” dedi.

İngiliz özerk yayın kurumu BBC'de yayınlanan ‘Andrew Marr’ programına katılan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Londra yönetiminin IŞİD’le iletişime geçmesinin gerekip gerekmediği yönündeki soruya yanıt veren Corbyn, “IŞİD’in finansman kaynaklarına bakılmalı. Türkiye, Suriye, İran ve bölgedeki diğer ülkelerle ilişkilerine bakılmalı. IŞİD’in güçlü ve zayıf noktalarının anlaşılması gerekir ki ideolojisine meydan okunabilsin. Suriye'de siyasi çözüm bulunmalı” diye konuştu.

‘TRUMP’IN MÜSLÜMANLARLA İLGİLİ FİKİRLERİ TUHAF’

Corbyn, ABD'de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump’ın Müslümanlara ilişkin görüşleri ve İngiltere'ye girişinin yasaklanma ihtimaliyle ilgili sorulara da yanıt verdi. 

Trump'ın görüşlerinin ‘tuhaf’ olduğunu söyleyen Corbyn, “Daha önceki bir açıklamamda, Trump'ı İngiltere ziyaretinde seçim bölgeme davet ettim. Çünkü Trump'ın Meksikalılar ve Müslümanlarla sorunları var. Bildiğiniz gibi eşim Meksikalı, seçim bölgem ise çok kültürlü. Onu bölgemdeki camiye götürüp oradaki insanlarla konuşmasını sağlayacağım” ifadesini kullandı.

Trump'ın İngiltere'ye gelmesinin yasaklanmaması gerektiğini de kaydeden Corbyn, “Trump, şehirlerimizdeki çeşitliliği görüp, belki bir şeyler öğrenebilir” dedi.

Corbyn açıklamalarında ayrıca İran'la varılan nükleer anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.