Corbyn, İngiltere'de çok kan kaybetmedi

Corbyn, İngiltere'de çok kan kaybetmedi

Jeremy Corbyn liderliğindeki İngiltere İşçi Partisi, İskoçya parlamentosu seçimlerinde tarihinin en kötü sonucunu aldı ama İngiltere belediyelerinde gücünü korumayı başardı.

Müslüman bir adayın yarıştığı Londra belediye seçiminin sonuçları ise akşam saatlerinde bekleniyor.

Bu seçimler, İngiltere siyasetinde özellikle ana muhalefet İşçi Partisi'nin, sol kanattan gelme lideri Jeremy Corbyn'in liderliği açısından bir kamuoyu yoklaması olarak da görülüyordu.

Britanya'da dün İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda parlamentoları ile İngiltere'de Londra da dahil belediyeler için yapılan seçimlerde sayımlar henüz sürüyor.

İskoçya parlamentosu için yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, İskoç Ulusal Partisi üstüste üçüncü seçim zaferini kazandı, İşçi Partisi ise tarihi bir yenilgi alarak üçüncü parti konumuna düştü.

Kesin olmayan sonuçlar İşçi Partisi'nin, İskoçya parlamentosunun 1999 yılındaki ilk seçimlerinden bu yana en kötü sonucunu aldığını, iktidarda olduğu Galler parlamentosunda da gerilediğini, ancak ülkenin güneyinde İngiltere belediyelerinde konumunu bazı kayıplarla da olsa genelde koruduğunu gösteriyor.

İktidarda ikinci dönemlerini sürdüren Muhafazakarlar ise İskoçya'da ikinci parti olarak kendileri açısından önemli bir başarı kazandı; İngiltere'deki yerel seçimlerde de belli kayıplara uğramakla birlikte büyük kan kaybı yaşamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.