Çocuk İstismarına Tepki Yürüyüşü

Çocuk İstismarına Tepki Yürüyüşü

Ülke genelindeki çocuk istismar ve tecavüzlerine tepki amaçlı Şanlıurfa’da yürüyüş düzenlendi.

URFA -  Baro tarafından bazı sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenlediği yürüyüş, Abide Park’tan başladı. Ellerinde pankart ve dövizler bulunan yaklaşık 50 kişilik grup, sloganlar eşliğinde yürüdü. Kadınların ilgi gösterdiği yürüyüşe bazı kadınlar çocukları ile bazıları ise madenci bareti ile katıldı. Grup, güzergahtaki bazı kaldırımların dar olması nedeniyle bir süre araç yolunun tek şeridini kapatarak, yürüyüşü sürdürdü. Karakoyun İş Merkezi önünde yürüyüşü sonlandıran grup burada, basın açıklaması yaptı.

Grup adın abasın açıklamasını yapan Urfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, son yıllarda çocuğun cinsel istismar suçunda artış olduğunu belirterek, 2012 yılı adli sicil istatistiklerine göre cumhuriyet savcılıklarına 33 bin 922 cinsel istismar suçu nedeniyle başvuru yapıldığını, aynı suç nedeniyle ceza mahkemelerinde 17 bin 589 dava açıldığını ifade etti. Bucak, 2011 yılındaki Türkiye İstatistik Kurumu ve Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalarda ise cinsel istismar mağduru çocukların yüzde 35’nin 11 yaşın altında olduğu, bunların yüzde 21’ni erkek, yüzde 14’ünü kız çocuklarının oluşturduğunu kaydetti.

Son aylarda Urfa’nın Siverek ilçesinde de art arda 2 çocuğun cinsel istismara uğradığını da vurgulayan Bucak, konuyla ilgili tedbirlerin alınmasını istedi.

Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı yürüyüş, basın açıklamanın ardından olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.