Çocuğu Olmayanlara Kuş

Çocuğu Olmayanlara Kuş

Diyarbakır’da uzun süre çocuk sahibi olamadığını belirten Orhan Demir, Ankut kuşu besleyerek ikiz çocuk sahibi olduğunu söyledi. Demir, çocuğu olmayanlara kuş hediye ettiklerini belirtti.

Çocukluğundan beri güvercin merakının olduğunu anlatan Orhan Demir, yurt dışından satın aldığı kuşlarla katıldığı yarışmalarda derece yaptı. Başlangıçta az sayıda güvercine sahip olduğunu dile getiren Demir, eşinin de kendisi gibi güvercinlere ilgi duyduğunu ifade etti. Yaklaşık iki yüz tane kuşa sahip olan Demir, zamanının çoğunu güvercinlerle geçirdiğini aktardı.

Uzun yıllar çocuğu olmayan Demir, "Rüyamda beyaz elbiseli bir zat, bana 'bu keklikleri götür, yerine Ankut güvercinlerini besle' dedi. Onları götürdüm yerine Ankut güvercinlerini getirdim. Allah-ü Teala da vesile oldu. Sonradan ikiz çocuklarım oldu. Daha sonra çocuğumun ayağının üzerine yüz kilogramlık bir mermer düştü. Çocuğum hastaneye götürüldü. Ben hastaneye gidinceye kadar çocuğumu eve getirdiler. Çocuğumun durumunu sorduğumda ayağının sadece incindiğini söylediler. Ben eve gelip yavruları yoklamak için kümese baktığımda güvercinlerden birinin bağırsakları dışarı çıkmıştı. Yani güvercinler, kendilerini sahiplerine feda ediyor. Ben bunu kendim yaşadım o yüzden tüketiyoruz. İhtiyacı olan arkadaşlara, çocuğu olmayan veya çocuğu ölen arkadaşlarımıza vesile olup güvercinleri kendilerine hediye ediyoruz. Merakımdan dolayı bu işi yapıyorum, ticari amaçla yapmıyorum’’ dedi.

KUŞLARIN YILLIK MALİYETİ 6 BİN TL

Kuşların yıllık bakım masraflarının yaklaşık 6 bin TL olduğunu aktaran Demir, güvercinlerin bakım masraflarını karşılayınca egosunun tatmin olduğunu söyledi. Yurt dışından getirdiği kuşlarla girdiği her yarışmada derece yaptığını belirten Demir, "Merakımı giderdiğinde ağrı kesiciden daha iyi geliyor. Piliç ticareti ile uğraşıyorum. Hem çocuklarla, hem işle güçle uğraşabiliyorum. Posta kuşlarına bir iki tane ile başladım. Bu bende bir merak oluşturdu. Ardından Diyarbakır’da bir dernek oluştu. Derneklere ben de abone oldum. İlk olarak 2006 yılında yarışmalara katıldım. Orada ilk senede beş kupa aldım. Ondan sonra her yıl ortalama beş altı kupa aldım. Posta güvercininin iyisi Belçika, Hollanda’da bulunuyor. Orada arkadaşlarımızın vesilesi ile aldığımız yavrularla çok büyük başarılar elde ettik. Uzun mesafeli yarışmalara katıldık. Mesela elimde şuan olan kuş geçen yıl Bolu’da birinci geldi. Sabah altıda salındı. Akşam altıda evine döndü. Aynı günde on iki saat uçtu. Diyarbakır birincisi oldu’’ şeklinde konuştu.

Güvercin besleyiciliğinin güzel bir hobi olduğunu vurgulayan Demir, hedefinin beş kupa daha almak olduğunu söyledi. Demir, güvercinlerin yarışmalarda kazandığı kupalarla poz vermeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.