Çocuğu bodrumda yaralı anne: Yüreğim bodrum altında kaldı

Çocuğu bodrumda yaralı anne: Yüreğim bodrum altında kaldı

Cizre'de 10 gündür bir binanın bodrum katında hastaneye kaldırılmayı bekleyen 17 yaralıdan Hakkarili İslam Balıkesir'in annesi Tuli Balıkesir, "Yüreğim bodrum altında kaldı" sözleriyle yaşadığı derin acıyı dile getirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, devlet güçlerinin ateşi ile yaralanan ve 10 gündür bir binanın bodrumunda hastaneye kaldırılmayı bekleyen 17 yaralıdan biri olan Hakkarili İslam Balıkesir'in (21) annesi Tuli Balıkesir, yaşadığı tarifsiz acıyı DİHA'ya anlattı. Bodrumdakilerle beraber oğlunun "Terörist" olarak lanse edilmesine tepki gösteren Balıkesir, yaralı 17 kişinin tüm dünyanın gözü önünde ölüme sürüklendiğini belirtti.

'Terörist olarak gösterenler en büyük teröristliği yapıyor'

Oradaki tüm yaralıların evladı olduğunu ifade eden anne Balıkesir, kendilerine yaşatılanların insanlığa sığmadığını kaydetti. "Oğlumu ve arkadaşlarını terörist olarak gösterenler en büyük teröristliği yapanlardır" diyen anne Balıkesir, "Allah kabul etmesin. Ambulansa dahi izin vermiyorlar. Göz göre göre ölüme sürüklüyorlar" sözleriyle isyan etti. 

'Oğlumun yaralarından öpüp koklasaydım'

"Yüreğim bodrum altında kaldı" sözleriyle yaşadığı derin acıyı dile getirmeye çalışan anne Balıkesir, şöyle devam etti: "Gencecik insanları ölüme sürüklüyorlar. Oğlumun yaralarını görseydim. Neresinden yara almış bilmiyorum. 10 gündür aç susuz ne haldedir kim bilir? Oğlumun yaralarından öpüp koklasaydım. Diğer oğlumda cezaevindedir. Yüreğim artık hangi acıya dayansın. Yüreğimiz daha ne kadar yanacak." 

'Herkes bu zulme dur desin'

Aylardır Kürdistan kentlerinde devam eden katliamların, Kürt halkının ittifakıyla son bulacağını belirten anne Balıkesir, "Yüreği yanmayan kimse kaldı mı? Artık herkes bu zulme dur desin. Hep birlikte birlik ve beraberlik içinde olmazsak, bu dertten kurtulamayız. Halk birlikte olup ittifakını ve gücünü göstersin" çağrısı yaptı.

Anne Balıkesir son olarak oğlu ve arkadaşlarını hedef gösteren ve "terörist" olarak lanse edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.