Diyarbakır'da çocuğa işkence soruşturmasında tutuklu sayısı beşe yükseldi

Diyarbakır'da çocuğa işkence soruşturmasında tutuklu sayısı beşe yükseldi

Lice'de 14 yaşındaki Y. D.'nin maruz kaldığı işkence soruşturmasında tutuklu sayısı beşe yükseldi. İşkence edenler arasında olan emniyet amiri Aykut Oral ve Hayrettin Çakmak Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine tutuklandı.

Diyarbakır'daki Newroz kutlamaları sırasında, 14 yaşındaki bir çocuğu döverek işkence eden emniyet amiri Aykut Oral ve bir polis memuru tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine tutuklanan polislerin ardından tutuklu sayısı beşe yükseldi.

AA'nın aktardığına göre Lice Cumhuriyet Savcılığı, 1'i komiser 5 polis memurundan 2'sinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Savcılığın itirazı üzerine Lice Asliye Ceza Mahkemesi, serbest bırakılan 2 polis memurunun tutuklanmaları yönünde karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki akşam 10 yaşında bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan Y.D. (14) isimli bir çocuk, kaçırılarak işkence edilmişti. Gerekçesiz bir şekilde kaçırılan çocuk, önce bir köy yoluna tenha bir araziye götürülmüştü. Türk olduğu söylenmeye zorlanan Y.D, ardından da “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” denilerek darp edildi. Hastanelik edilen çocuk, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarında bataklığa bırakılmıştı.

Diyarbakır Barosu'nun internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, “21 Mart 2023 tarihinde, Lice ilçesinde 14 yaşındaki Y.D.’nin polis olduğu belirtilen kişilerce hukuk dışı alıkonularak işkence, insanlık dışı ve kötü muamele yasağını ihlal edici fiziki ve sözlü saldırıda bulunulduğu iddialarına ilişkin olarak 'İşkence ve Kötü Muamele', 'Kasten Yaralama', 'Kişiyi Özgürlüğünden Yoksun Bırakma', 'Tehdit' ve 'Hakaret'ten dolayı suç duyurusunda bulunuldu” diye belirtti. Barodan yapılan açıklamada, ifade ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edileceği kaydedilmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum