Cnn İnternational Muhabirine Canlı Yayında Kimlik Kontrolü

Cnn İnternational Muhabirine Canlı Yayında Kimlik Kontrolü

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ve yanındaki kameraman arkadaşı Taksim Meydanı'ndan canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından kısa süreli alıkonuldu.

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ve yanındaki kameraman arkadaşı Taksim Meydanı'ndan canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından kısa süreli alıkonuldu. Watson zorunlu olarak yayınını sürdüremedi. Kimlik ve pasaport göstermesi istenen Watson bu belgeleri gösterdikten sonra salıverildi. Watson polislerin arasında olduğu sırada Twitter hesabından "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan tekmeledi" şeklinde mesaj paylaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Cnn Muhabirini Gözaltına Almadık

İstanbul Emniyet Müdürlüğü CNN İnternational İstanbul muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Polis CNN International muhabiri Ivan Watson’u gözaltına aldı’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır."

Bu arada, CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson serbest bırakıldıktan sonra twitter hesabından yeni mesajlar paylaştı. Watson şöyle dedi:

"Türk polisi CNN ekibini yarım saat sonra serbest bıraktı. Gözaltına alınırken tekmeleyen polis adına başka bir polis özür diledi."

" Türk polisine benim başbakanlık tarafından verilen basın kartım yeterli gözükmedi. “Çok fazla sahtesi varö dedi ve pasaportumu istedi."

Taksim Meydanı'ndan canlı yayın yaptığı sırada kameraman arkadaşıyla birlikte polis tarafından alıkonulan ve Watson bu sırada da yine Twitter hesabından "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan tekmeledi" şeklinde mesaj paylaşmıştı.

Tgc, Polisin Gazetecilerin Çalışmasını Engellemesini Kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim’e girmek isteyen ve sarı basın kartlarını gösteren gazetecilerin güvenlik güçleri tarafından engellenmesini kınadı. Açıklamada “Gazeteciler, halkın doğru bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışmakta, kamu görevi yapmaktadır. Ancak polis yine meslektaşlarımızı engellemiştir. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ise canlı yayın sırasında gözaltına alınmıştır. Bunlar Türkiye adına utanç vericidir” denildi.

TGC’nin açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“Gazetecilerin halka karşı sorumluluğu işverenine ve kamu otoritesine karşı olan sorumluluğundan önce gelmektedir. Gazetecinin halka karşı sorumluluğunun temelinde şeffaflık ve doğru bilgilendirme vardır. Şeffaflık demokrasinin de olmazsa olmazıdır.

Ancak Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde meslektaşlarımız Taksim’de gelişmeleri takip etmek istediklerinde yine güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Sarı basın kartlarını gösteren meslektaşlarımıza polis tarafından yine zorluk çıkarılmaktadır. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson’ın da canlı yayın sırasında gözaltına alınması basın özgürlüğünün nasıl engellendiğinin örneğidir ve Türkiye adına utanç vericidir.

Başbakanı ve tüm siyasi otoriteleri bir kez daha medyayı sürekli hedef göstermekten ve tehdit etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Emniyet güçlerine ise gazeteciler kamu yararı adına görevlerini yaparken güvenliklerini sağlamakla yükümlü olduklarını hatırlatıyoruz.”

Cnn İnternational Muhabirine Canlı Yayında Kimlik Kontrolü

Cnn İnternational Muhabirine Canlı Yayında Kimlik Kontrolü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.