Clinton, gizli dosyaları Rusya'daki otel odasında unutmuş

Clinton, gizli dosyaları Rusya'daki otel odasında unutmuş

ABD'de Demokratların başkan adayı olan Hillary Clinton'ın dışişleri bakanı olduğu dönemde bazı gizli belgeleri Rusya'daki bir otel odasında unuttuğu ortaya çıktı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yayımladığı belgelere göre, dışişleri bakanı olarak Rusya'ya bir gezi gerçekleştiren Clinton'ın asistanı gizli bir brifing dosyasını oteline getirdi. Bu gizli belgeler, Clinton ve asistanı otel odasından ayrıldıklarında geride bırakıldı.

FBI'a göre, brifing dosyasının ilk başta Rusya'daki otel odasına götürülmemesi gerekiyordu. Clinton'ın bakanlık döneminde yazışmalarını bakanlığın e-posta adresi yerine kişisel posta adresinden yaptığının ortaya çıkması, Clinton'ın devletin güvenliğini tehlikeye attığı eleştirilerine maruz kalmasına neden olmuştu.

Yazışmalarında gizli bilgiler yer almadığını söyleyen Clinton ise bakanlık dönemindeki yazışmalarını içeren 55 bin sayfalık dokümanı teslim etmişti. Fakat Clinton 33 bin e-postayı sildiğini de itiraf etmişti. FBI'ın Clinton'ın kurtarılan e-postalarını başkanlık seçimlerinin yapılacağı kasım ayından önce kamuya açıklamayacağı belirtiliyor. Mahkeme, Clinton'ın FBI tarafından kurtarılan 14.900 e-postasının yayımlanması talebiyle bir dava açmıştı. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.