Cizre'ye girmek isteyen sağlıkçılar yine engellendi

Cizre'ye girmek isteyen sağlıkçılar yine engellendi

Cizre'de 11 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen ve kendilerinden haber alınamayan yaralılara ulaşmak için 3 gündür Cizre'ye gitmek isteyen TTB ve SES üyelerinden oluşan gönüllü sağlıkçılar bir kez daha engellendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir binanın bodrum katında 11 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen ve 3 gündür kendilerinden haber alınmayan yaralılara ulaşmak için 3 gündür Cizre'ye gitmek isteyen TTB ve SES üyelerinden oluşan gönüllü sağlıkçılar bir kez daha engellendi.

2 gündür Nusaybin ve İdil yolu üzerinden Cizre'ye girmeye çalışan 14 gönüllü sağlıkçı Mardin ve Şırnak valiliklerinin kararı olduğu belirtilerek engellenmişti. Engellemeler üzerine Midyat'a dönen sağlıkçılar bugün tekrardan Nusaybin üzerinden Cizre'ye gitmeye çalıştı. Sağlıkçıların önü TOMA ve zırhlı araçlarla Midyat çıkışında kesildi. 

Engelleme üzerine Midyat'a dönen sağlıkçılar engellemeleri protesto etmek için ilerleyen saatlerde KESK Mardin Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.