Cizre'ye giden heyete engelleme

Cizre'ye giden heyete engelleme

Cizre'ye gitmek isteyen ve aralarında çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisinin bulunduğu heyet durdurularak ilçeye girişine izin verilmedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 61 gündür süren sokağa çıkma yasağı ve son bir haftadır 110 kişinin devlet güçlerince öldürülmesi nedeniyle ilçeye gitmek isteyen heyet Şırnak Valiliği talimatıyla durduruldu.

Aralarında DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, HDK Eşsözcüleri Ertuğluk Kürkçü ve Gülistan Kılıç Koçyiğit, DDKD, İsmail Beşikçi Vakfı (İBV) DİSİAD, Mali Müşavirler Odası (MMO), Emek Koordinasyonu, Tüm-Bel-Sen, SES, Engelliler Meclisi, 78'liler Derneği, TUHAT-FED, Barış Anneleri Meclisi, Diyarbakır Ticaret Borsası, DESOB, İHD, Diyarbaır Tabib Odası, TMMOB, DTSO, BES, BTS ve Eğitim Senm, HDP'li vekiller İmam Taşçıer, Gülser Yıldırım ve Ali Atalan'ın da bulunduğu kalabalık heyet, Şırnak Valiliği talimatı üzerine Cizre'ye 40 ilometre kala Turgutlu Jandarma Karakolu'nda durduruldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.