Cizre'deki o bodrumun enkazı kaldırıldı

Cizre'deki o bodrumun enkazı kaldırıldı

Cizre'de 41 cenazenin çıkarıldığı Narin sokakta bulunan ve ağır koku geldiği için enkaz altında ceset kalma ihtimali bulunan ikinci bodrumun enkazı Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği talimatla kaldırıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 2 Mart’ta kaldırılmış, yasak kalktıktan sonra Şırnak Barosu ile Diyarbakır Barosu Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek olay yeri tespiti ve incelemesi yapılmasını istemişti. Talep üzerine savcılık bodrumlarla ilgili soruşturma açarak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir talimat göndermişti. Talimatta, ikinci bodrum enkazının kaldırılması sırasında insan uzvuna rastlanması halinde emniyet tarafından derhal savcılığa bilgi verilmesi istenmişti.

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre, savcılık talimatı çerçevesinde ikinci bodrumun enkazı polis nezaretinde Cizre Belediyesi ile Diyarbakır Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından kaldırıldı. Avukatların gözetiminde tamamlanan enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ceset veya insan uvuzlarına rastlanılmadı.

Cizre’deki üç bodrumla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiğini söyleyen avukat Sertaç Öskan ise soruşturmalarla ilgili şunları söyledi: “Cizre’deki üç bodrumla ilgili delil tespiti yapılması için daha önce savcılığa başvurmuştuk. Başvuru sonrasında savcılıkla beraber birinci bodrumda incelemede bulunduk. Birinci bodrumda rastladığımız insan kemikleri ile et parçaları savcılığa teslim ettik. Toplanan et ve insan kemikleri savcılık soruşturması kapsamında incelenmek üzere adli tıpa gönderilecek. İkinci ve üçüncü bodrum tamamen çöktüğü için bu bodrumlarda inceleme yapılamamıştı. Niran sokakta bulunan bodrumdan ağır kokular gelmesi üzerine tekrar savcılığa başvurduk. İkinci bodrumun enkazı güvenlik güçleri nezaretinde iş makineleriyle kaldırıldı. Enkaz kaldırma işlemi sırasında ceset veya insan uvuzlarına rastlanmadı. Cizre’de bodrumlarla ilgili açılan soruşturma devam ediyor. Bodrumlarda yaşananlarla ilgili gerçeğin gün yüzüne çıkarılması ve kamuoyunun aydınlatılması için soruşturmaları takip edeceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.