Cizre’deki 25 yaralı için AİHM’e başvuru

Cizre’deki 25 yaralı için AİHM’e başvuru

Cizre’de bir binada bulanan 25 yaralı için dün AYM’ye yapılan tedbir başvurusuna ilişkin her hangi bir karar çıkmazken, İHD Genel Başkanı Öztürk Türdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne “tedbir talebiyle” başvuru yaptı.

Şırnak Cizre’de bir binada bulanan 25 yaralı için İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) “tedbir talebiyle” başvuru yaptı.

Türkdoğan, Cizre’deki bir bodrumda bulunan yaralı 25 kişi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) tedbir talebiyle başvuru yapmıştı.

Başvuruya karşılık aynı gün “ara karar” alan ve Şırnak Valiliği’nden bilgilendirme isteyen AYM, hala bir karar almadı.

AYM’nin bugün akşam saatlerine kadar bir karar alması üzerine Türkdoğan, 25 yaralı için, faks yoluyla AİHM’e “tedbir talebiyle” başvuru yaptı.

Türkdoğan, yaralıların durumlarının ağır olması ve yaşam hakkının söz konusu olduğunu vurgularken, AİHM’den yarın kararı bildirmesini istedi.

Yaralı başvurucuların isimleri şu şekilde:

“Derya Koç, İbrahim İvrendi, Lokman Bilgiç, Murat Keskin, Sinan Kaya, Fırat Marda, Orhan Tunç, Meryem Akyol, Mürsel Dalmış, Star Öztürk, Murat Tunç, Abdülselam Turgut, Fatma Demir, Emek Aydın, Mesut Özer, Abdullah Özgür, Agit Aydın, Barış Ağadır, Sahip Edip ve soy ismi öğrenilemeyen Ferhat ismili kişi ile isimleri öğrenilemeyen diğer 5 kişi”

Cizre’de yaralıların içinde mahsur kaldıkları binaların bulunduğu bölgeden 31 cenaze daha alınarak Cizre Devlet Hastanesi’ne götürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.