Cizre’de ilk defa kapalı gözyaşı ameliyatı yapıldı

Cizre’de ilk defa kapalı gözyaşı ameliyatı yapıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilk defa yapılan endoskopik DSR kapalı gözyaşı kesesi ameliyatında, 43 yaşındaki Hanım Yağan sağlığına kavuştu.

Cizre Doktor Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesine sağ gözde sulanma ve çapaklanma şikâyeti ile Silopi ilçesinden gelen 43 yaşındaki Hanım Yağan'a Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özkan Kılıç ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Ünlüaşık tarafınca Endoskopik DSR (kapalı gözyaşı kesesi ameliyatı) yapıldı.

Kapalı gözyaşı kanalı ameliyatı sonrası hasta 24 saat içinde taburcu edildi.

Başarı ile biten ameliyattan sonra açıklama yapan göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Yusuf Ünlüaşık, "Silopi ilçemizden gelen 43 yaşındaki hasta daha önce sağ gözde sulanma ve çapaklanma şikayetiyle defalarca doktora başvurmuş. Gözyaşı tıkanıklığı olduğu söylenmiş ve ameliyat olması için Diyarbakır'a sevk edilmiş. Diyarbakır'a gidemeyen hasta son olarak tarafıma başvurdu. İlimizde uzun yıllardan sonra uygun tanı alan hastalara açık teknik DSR ameliyatı tarafımca yapılmaktadır. Bu vakada göz ve KBB polikliniğinde yapılan muayene ve değerlendirmeden sonra yaşı, genel durumu ve burun boşluğu yapısı müsait olan hastaya Endoskopik DSR operasyonu yapılmaya karar verildi ve KBB uzmanı Op. Dr. Özkan Kılıç ile birlikte Endoskopik DSR ameliyatını gerçekleştirdik" dedi.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özkan Kılıç ise, "Özellikle medikal tedaviye yanıtsız hastalarda cerrahi tedavi yöntemi olarak DSR ameliyatı sıkça tercih edilmektedir. Günümüzde giderek popüler hale gelen ve yalnızca burun içinden gerçekleştirilen Endoskopik DSR ameliyatı ise daha az travmatik olması, daha kısa sürmesi, kanamanın çok az olması ve en önemlisi yüzde kesi olmaması ile ön plana çıkmaktadır. Hastamızda iki yıldan bu yana kanal tıkanıklığı ve göz yaşı kanalında uzun süredir tedaviye yanıt vermeyen enfeksiyon mevcuttu. Biz de bu ameliyatı Op. Dr. Yusuf Ünlüaşık ile birlikte Cizre Devlet Hastanesinde ilk defa gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan hastamızı kısa sürede taburcu ederek, göz yaşı kanalı ve burun boşluğu yapısı uygun olan hastalarımızın bu tür ameliyatlar için çevre il ve ilçelere sevk edilmesinin de önüne geçmiş olduk" diye konuştu.

Cizre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Serdar Monis, "Öncelikle bu başarılı ameliyata imza atan değerli doktorlarımızı tebrik ediyorum. Hastanemizde ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Amacımız Cizre ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımıza iyi bir sağlık hizmeti vermek olup gelen hastalarımızı tedavilerini zamanında ve sorunsuz olarak yaparak sağlıklarına kavuşmalarınız sağlamaktır. Daha önce hastanemizde yapılmayan Kapalı gözyaşı kanalı ameliyatı uzman doktorlarımız ilk defa başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Hastanemizde vatandaşlarımız tarafından Cizre'de yeterli tedavi imkânının olmadığı ön yargısı mevcuttu. Biz de bakanlığımız desteği ile hem doktor kadromuzu hem de tıbbi cihazlarımızı geliştirerek yaptığımız tedavi ve başarılı operasyonlar ile bu ön yargıyı kırmış durumdayız" ifadelerinde bulundu.

Cizre’de ilk defa kapalı gözyaşı ameliyatı yapıldı

Cizre’de ilk defa kapalı gözyaşı ameliyatı yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.