Cizre’de bodrumdaki yaralıları almak için ambulanslar yola çıktı

Cizre’de bodrumdaki yaralıları almak için ambulanslar yola çıktı

HDP’nin girişimleri sonucu Cizre Belediyesi’ne ve Sağlık Bakanlığı’na ait ambulansların olay yerine giderek yaralıları almasına izin verdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralanan ve bir binanın bodrum katında bulunan 23 yaralı ve 5 cenaze için ambulansların olay yerine giderek yaralıları almasına izin verildi.

Cizre’de bir binanın bodrum katında acil tıbbi ve insani yardıma gereksinim duyan 23 yaralının alınmasına ve tıbbi müdahalede bulunulmasına 23 Ocak’tan beri izin verilmiyor.

24 yaralıdan Nusret Bayer’in bugün hayatını kaybetmesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı beşe çıkmıştı.

HDP’liler İçişleri Bakanlığı’na gitti

Bugün İçişleri Bakanlığı’na giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekili Osman Baydemir’den oluşan HDP’lilerin temasları sonucuna yaralıların alınmasına izin çıktı.

Buna göre bodrum katında bekleyen beş cenaze ve ikisi ağır olmak üzere 23 yaralının alınabilmesi için Cizre Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans ve sağlık ekipleri bölgeye gitmesi talimatı verildi.

HDP heyeti, herhangi bir engelleme veya yaralıların alınmasının engellenme girişimine karşı İçişleri Bakanlığı’ndaki bekleyişini sürdürüyor.

Kaymakamlıkla yapılan görüşmeler sonucu ambulanslar mahalleye doğru yola çıktı.

Ailelerin bekleyişi sürüyor

Cizre’de ise yaralıların aileleri ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da mahalleye gitmek için bekleyişi de sürüyor.

Mahalleden yaralıların çıkartılması için dün de mahalleye gitmek isteyen aileler ve Sarıyıldız’ın mahalleye girişleri emniyetten izin çıkmayınca gerçekleşmemişti.

Aileler ve Sarıyıldız bugün de Cizre Belediyesi’nde mahalleye gitmek üzere bir araya geldi. Sarıyıldız ve beraberindeki ambulansların mahalleye gitmesinin ardından belediyedeki bekleyişlerini devam ettiriyor.

Sarıyıldız: Zırhlı araçlar bodrum katını kuşatmış

Cizre’de ise yaralıların aileleri ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da mahalleye gitmek için bekleyişi de sürüyor.

Sarıyıldız, Twitter hesabından “Kaymakamlıkla irtibat halinde gönderdiğimiz ambulanslardan önce zırhlı araçlar kuşatmış bodrumun etrafını” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.