Cizre'de 25 bin aile yardım bekliyor

Cizre'de 25 bin aile yardım bekliyor

Cizre'de başlatılan dayanışma kampanyası devam ederken, şu ana kadar 15 bin ailenin iki haftalık kuru gıda ihtiyacı giderildi. İlçede 25 bin ailenin de yardım beklediği ifade edildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 79 günlük sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan dayanışma seferberliği devam ediyor. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde toplanan yardımların Cizre halkına ulaştırılması için olağanüstü bir çaba sarf ediliyor. İlçeye, Türkiye'den ve yurtdışından gönderilen yardımlar, dernek tarafından hazırlanan bir depoda istifleniyor. Burada toplanan yardımlar mahalle mahalle halka ulaştırılıyor. Yaklaşık 200 bin nüfuslu ilçe, Nusaybin, Silopi, İdil ve Şırnak'taki soykırım saldırıları ile evlerini terk edenlerin de yerleştiği merkez oldu. 200 bin kişilik nüfusa sahip ilçede, çevre il ve ilçelerdeki gelen yurttaşlarla birlikte nüfus 250 bine ulaşmış durumda.

50 bin kişiye yardım ulaştırıldı

Şu ana kadar ilçede 50 bine yakın kişiye yardımlar ulaştırılmış durumda. Dernek tarafından Cudi, Nur, Yafes ve Sur mahallerine öncelik verildi. Bu mahallelerden Yafes ve Sur'da hemen hemen tüm ailelere yardımlar ulaştırılırken, Cudi ve Nur mahallelerinde ise az sayıdaki aileye yardımlar ulaşmamış durumda. Diğer mahallede ise yardım kampanyası başlamış değil. İlçede bulunan yaklaşık 40 bin aileden 15 binine yardımlar ulaşmış. Yardımların engellenmesi de halka yardımların ulaşmasını geciktiriyor. 

Şu anda ilçede acil olarak başta yağ, şeker ve pirinç olmak üzere kuru gıdaya ihtiyaç duyulurken, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğ'ne gelen yardımlar da yine gönüllü çalışanlarla halka ulaştırılıyor. 

Dayanışma çağrısı

Dayanışma çalışmalarının organizesini yapan dernek çalışanı Mahmut Duru, imkanlarının kısıtlı ve gelen kuru gıdanın sınırlı olmasından kaynaklı dağıtımda zorlandıklarını kaydederek, herkesi Cizre başta olmak üzere Şırnak halkı ile dayanışmaya çağırdı. Duru, "Göndereceğiniz bir paket gıda burada bir ailenin bir haftalık ihtiyacını giderecektir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.