Cizre ve Silopi'de çatışmalar sürüyor

Cizre ve Silopi'de çatışmalar sürüyor

Şırnak, Mardin ve Diyarbakır'ın ilçelerinde sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla birlikte çatışmalar da sürüyor.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, iki ilçeden de şiddetli patlama ve silah sesleri geliyor; ilçe merkezlerinden dumanlar yükseliyor.

Cizre’de sokak aralarındaki barikatlara tanklarla atış yapılırken halkın bodrum katlara sığındığı öğrenildi. Silopi’de ise vatandaşlar gıda ve temel ihtiyaç sıkıntısı yaşıyor. Mardin’in Nusaybin ilçesinde de gece boyunca durulmayan çatışmalar bugün de devam ediyor.

CİZRE

Cizre'de operasyon ve çatışmalar Cudi, Nur ile Yasef Mahallesi'nde yoğunlaşırken, ilçenin hakim tepelerine konuşlanan tanklardan mahallelerde kurulan barikatlara atışlar yapıldı. Cizre’de 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra, başlatılan ve askerlerin de tanklar ve zırhlı araçlarla katıldığı operasyonlar kapsamında zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşanıyor. Tankların barikat kurulan sokak aralarına atışlar yaptığı görülürken, ilçedeki Cudi, Nur ile Yasef mahallelerinde yoğunlaşan çatışma ve patlamalar nedeniyle zaman zaman ilçe merkezinin üstünü duman kaplıyor.

Askerlerin tankların eşliğinde bazı sokaklara girdiği Cudi Mahallesi'nde çatışmalar devam ediyor. Bu mahalledeki hakim tepelere konuşlandırılan tanklardan da zaman zaman mahallelerde kurulan barikatlara yönelik atışlar yapıldığı görülürken, çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde oturanların evlerinin bodrum katlarına sığındığı ifade ediliyor.

SİLOPİ

Silopi'de de operasyonlar ve çatışmaların ardından çok sayıda binanın hasar gördüğü belirtiliyor.

Silopi'deki Başak, Nuh, Cudi ile Barbaros mahallelerine yönelik operasyonlar devam ederken, 3'üncü Cadde üzerinde bulunan Mesut Balaman'a ait eve dün bomba isabet etti. Patlamanın olduğu odanın boş olması olası bir faciayı önledi.

Çatışmaların yoğunlaştığı Başak ve Barbaros mahallelerindeki evlerini terk eden yaklaşık 500 kişi bir spor salonuna yerleştirildi. Burada bir süre bekleyen vatandaşlar istekleri doğrultusunda hendeklerin bulunmadığı Dicle ve Ofis mahallelerindeki yakınlarının yanlarına götürüldü. Nuh, Cudi, Yenişehir, Karşıyaka, Yeşiltepe, Şehit Harun Boy mahallelerinde oturan birçok ailenin başta su olmak üzere gıda ve temel ihtiyaç sıkıntısı çektiği kaydedildi.

NUSAYBİN

Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan ilçesi Nusaybin’de de düzenlenen operasyonlarda, dün gece ve bugün silah ve patlama sesleri duyuldu.

Nusaybin'de 14 Aralık günü 4 mahallede ilan edilen ve dünden itibaren 15 mahalleye yayılan sokağa çıkma yasağı devam ederken, yasak kapsamında uluslararası İpek Yolu da ulaşıma kapatıldı. İlçede gece boyunca devam eden çatışmaların ardından sabah saatlerinden itibaren de birçok mahalleden silah ve patlama sesleri yükseldi. Vatandaşlar da sokağa çıkma yasaklarını pencere ve balkonlarında tencere ve tava çalarak protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.