Cizre, Silopi ve Şırnak’ta öldürülen 12 kişiyi on binler toprağa verdi

Cizre, Silopi ve Şırnak’ta öldürülen 12 kişiyi on binler toprağa verdi

Cizre, Silopi ve Şırnak’ta asker ve polislerce öldürülen 12 kişi, on binlerce kişi tarafından Şırnak’ta toprağa verildi.

HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Mahmut Toğrul, Müslüm Doğan ve Mehmet Emin Adıyaman’ın da katıldığı tören öncesinde Şırnak Valiliği kente giriş çıkışları yasakladı. DTK Eş Başkanı Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP’li milletvekilleri ve öldürülen DBP PM üyesi Seve Demir’in ailesinin de bulunduğu grubun önü Eruh yolu üzerinde askerlerce kesildi. Grubun geçişine, ‘Ankara’dan kesin talimat var’ denilerek izin verilmezken, Demir’in ailesi saatler sonra cenaze törenine katılabildi.

Cenazeler Şırnak Devlet Hastanesi morgundan alınırken, 4 Ocak gecesi Silopi’de zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Kürt kadın siyasetçiler DBP PM üyesi Seve Demir, KJA üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır’ın cenazesini kadınlar omuzladı. Çetin Taşar, Cebrail Mungan, Mehmet Tangut, Osman Telkin, Murat Egül, M. Şükrü Coşkun, Murat Ekinci, Ahmet Zırığ ve Hakan Şengül’ün cenazeleri de on binlerce kişinin omuzlarında Naralo Mezarlığı’na getirildi. 

Törende konuşan HDP Milletvekili Leyla Birlik, “AKP tank ve toplarla Kürdistan’a sefere çıktı. Ama Sêvê’nin gözleri, Pakize’nin yüreği ve Fatma’nın gülüşüyle mücadelemiz sürecek. Onların mücadelesini daha da büyüteceğiz. Şehitlerimizi nereye defnedeceğimize bile onlar karar veriyor. Ama bilsinler ki asla boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

Hayatını kaybedenlerin aileleri adına konuşan Sêvê Demir’in annesi Sakine Demir ise “Çocuklarımız başlarını eğmedikleri için katledildiler. Kürdistan için direndiler. Barış için şehit düştüler. Halkları için mücadele ettiler. Onları öldürmüş olabilirler ama mücadelelerini öldürdüler mi? Binlerce Sêvê, Pakize ve Fatma yetişiyor” dedi.

Konuşmaların ardından cenazeler toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.