Cizre ile dayanışma büyüyor

Cizre ile dayanışma büyüyor

Kayapınar Belediyesi, Cizre halkıyla dayanışma amacıyla temel gıda maddelerinden oluşan 23 ton ihtiyaç malzemesini Cizre'ye gönderdi. Daha öncede 4 kamyon gıda gönderen belediye, dayanışmanın devam edeceğini belirti.

Kayapınar Belediyesi, Cizre halkı ile dayanışma kampanyasını sürdürüyor. Kampanya kapsamında belediye, 23 ton temel ihtiyaç malzemesini Cizre'ye gönderdi. Cizre halkının her zaman yanında olacaklarını belirten Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı M. Ali Aydın, "Halkımız çok ağır bir saldırı altındadır. Ama halkımız onurundan, vicdanından, kimliğinden ve insan hakları istemlerinden vazgeçmeyerek, geri adım atmayacaktır. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Belediye olarak çalışmalarımız devam edecektir. Diyarbakır halkı adına Cizre halkına, direnenlere saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Dayanışma sürecek 

Diyarbakır halkının ve belediyenin Cizre halkıyla dayanışmasının süreceğini belirten Eşbaşkanı Fatma Arşimet de, Cizre, Sur, Bağlar, Nusaybin ve Şırnak'ta halkın evlerinde göçertildiğini ve bu nedenle dayanışmanın önemli olduğunu ifade etti. 

Kobanê sürecinde Diyarbakır'ın tutumunun önemli olduğunu aktaran Arşiment, herkesi bu kampanyayı büyütmeye çağırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.