Cizre için 'Kardeş Aile' kampanyası

Cizre için 'Kardeş Aile' kampanyası

Cizrelilerin yaralarını sarmak için bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya, Cizreli bir aileyi "Kardeş Aile" seçerek ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra maddi yardımlarda bulunma ve yürütülecek çalışmalarda yer almakla dahil olunabilinecek.

79 günlük sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Cizre'de, halkının yaralarını sarmak için bir yardım kampanyası başlatıldı. Cizre Belediyesi ve Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde başlatılan kampanya hakkında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız bilgi verdi.

Sarıyıldız, "Cizre'de yüzlerce yetim var. Son saldırıda yaşamını yitiren onlarca insan, evliydi. Eşleri, çocukları, yakınları şu an ortada kalmış durumda. Binlerce ev yıkılmış, içine girilemez durumda. Halen yüzlerce çocuk bu karda kışta yalın ayak sokakta kalıyor" dedi.

'Cizre için seferber olunmalı'

Sarıyıldız, tüm demokratik kamuoyunun Cizre için seferber olması gerektiğinin altını çizdi. Verilebilinecek destek konusunda Avrupa'da yaşayanların zaman geçirmeksizin Cizre'de bir kardeş aile belirleyebileceğini söyleyen Sarıyıldız, böylece belirlenecek kardeş ailelerin kiralarının belli bir süre de olsa karşılanabileceğini ifade etti. Yine Cizre için gönderilen gıda yardımlarının düzenli bir şekilde dağıtımında bu çalışmayı yürütecek çok fazla insan olmaması nedeniyle zorluk çekildiğini kaydeden Sarıyıldız, Kürdistan'ın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelecek özellikle gönüllü gençlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Sarıyıldız, kardeş aile kampanyasına katılmak isteyenlerin vakit kaybetmeksizin Cizre Belediyesi'ne ait 0486 616 10 10 nolu irtibat numarasını aramasının yeterli olacağını kaydetti.

'Yaraları sarmak hepimizin ortak çabası olmalıdır' 

Cizre'ye dünyanın her tarafından yardım beklediklerini söyleyen Sarıyıldız, "Cizre'de korunan insanlık değerine sahip çıkılması gerekiyor. Cizre'ye maddi katkıda bulunulması gereklidir. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sadece Cizre'de değil, büyük bir yıkımla karşı karşıya kalmış Kürdistan'daki diğer kentler içinde yardım organize ediyor. Her yerde hesap numarası bulunulabilir ve yardımcı olunabilinir. Biz yaralarımızı saracağız. Bu katliamcı sisteme karşı insanlık adına halkımız direndi. Ama bundan sonra oluşan yaraları sarmak hepimizin ortak çabası olmalıdır" dedi. 

'Cizreli çocuklar, yardım bekliyor'

Sarıyıldız, herkese şu çağrıda bulundu: "Nasıl ki Kobanê sürecinde seferberlik ruhu ile Kobanê'nin yaraları sarıldıysa, Cizre için ve diğer yıkıma uğramış diğer Kürdistan kentleri için de bu yapılmalıdır. Ama şuan en acil ihtiyaç duyulan yer Cizre'dir. Cizre yüz binlerce top mermisi ile yok edilmeye çalışıldı. Cizreli çocuklar, tüm demokratik ve yurtsever kamuoyunun yardımlarını bekliyor. Devlet halkımızı dilenci pozisyonuna düşürmek istiyor. Ama halkımız onurludur. Direnir ama çok ciddi yaşamsal sorunlarla karşı karşıyadır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.