Cizre için BM'ye mektup gönderildi

Cizre için BM'ye mektup gönderildi

HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız, Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 12 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılar için, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne mektup yazdı.

HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız, Cizre'de bir binanın bodrumunda mahsur kalan yaralı ve cenazeler için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne mektup yazdı.

Sarıyıldız yazdığı mektupta, Cudi Mahallesi'nde bulunan bodrum katındaki yaralılara ile ilgili olarak "İvedilikle müdahale edilmesi gereken bu vahim durumun aciliyeti söz konusudur" değerlendirmesini yaptı. 

Sarıyıldız'ın yazdığı mektup şu şekilde:

"Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu Komiserliğine,

14 Aralık 2015 tarihinden itibaren Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde “terörle mücadele” adı altında yürütülen operasyonlar sonucu 80’i aşkın kişi yaşamını yitirmiştir. İlçede 52 gündür uygulanan katı ablukada yüzlerce kişi yaralanmıştır. Hafif yaralıların büyük çoğunluğu hastaneye gidemediği için kendi imkânları ile tedavi olmak zorunda kalmıştır. Basit tıbbi müdahale ile hayatta kalabilecek yaralılar vaktinde hastaneye kaldırılmadığı için yaşamını yitirmiştir.

23 Ocak 2016 tarihinde Cizre'de bir apartmanın bodrum katındaki yaralı ve cenazelerin ambulansla hastaneye kaldırılması için Türkiye Hükümeti nezdinde yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Konuyla ilgili 26 Ocak 2016 tarihinde Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu’na Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde Bostancı Sokak No:23'te bulunan bodrum katındaki yaralılara ile ilgili tarafımca acil sağlık ekibi çağrısı yapılmıştır. Ancak, bu çağrıya henüz bir yanıt verilmemiştir. Türk Tabipler Birliği ve özel gönüllü sağlık ekiplerinin yaralı ve ölü olan sivillere ulaşma çabaları 12’inci gün itibariyle devam etmektedir. Mahsur kalan yaralıların yakınları ve cenaze sahipleri belirtilen adresteki enkaza çevrilen binanın önünde güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Devletin tepkisizliğine karşı ekte sunduğumuz aydın ve sanatçı listesindeki tüm isimler yaralıları kurtarmak için canlarını siper etmeye hazır olduklarını ifade etmiştir. Bu çağrının amacı acil olarak tıbbi müdahale bekleyen yaralılara ulaşmak üzerinedir. İvedilikle müdahale edilmesi gereken bu vahim durumun aciliyeti söz konusudur.

Sayın komiserliğinizden Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu'na yaptığımız ve cevapsız kalan çağrılarımız ile ilgili devreye girmenizi, cevap alabilmemiz konusunda yardımcı olmanızı arz ve talep ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.