'Çin'le Batı'nın ilk teması Marco Polo öncesine dayanıyor'

'Çin'le Batı'nın ilk teması Marco Polo öncesine dayanıyor'

Yeni bir araştırma, Çin ile Batı uygarlıklarının ilk temasının Avrupalı kaşif Marco Polo'dan en az 1500 yıl öncesine dayandığını ortaya koydu.

Çinli arkeologlar, Xian kentindeki ilk Çin imparatorunun mezarı yakınlarında bulunan Terra Kotta Askerleri için ilhamın Antik Yunan'dan geldiğini söylüyor.

Uzmanlar ayrıca antik Yunan zanaatkarların milattan önce 3. yüzyılda bölgedeki yerlileri yetiştirdiğini belirtiyor.

Daha önce Marco Polo'nun Çin'e 13. yüzyılda yaptığı seyahatin ülkeye bir Avrupalı tarafından yapılan ilk seyahat olduğu düşünülüyordu.

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang anıt mezarı sahası ve müzesinde görevli kıdemli arkeolog Li Xiuzhen, "Çin'in ilk imparatorunun Batıyla İpek Yolu'nun resmi açılışından önce yakın temasları bulunduğuna yönelik elimizde kanıtlar var" dedi.

Bundan ayrı bir çalışma da Avrupa'ya özgü mitokondrial DNA örneklerine Çin'in en batısındaki Şincan Bölgesi'nde rastlandığını ortaya koydu. Bu Batılıların İlk Çin imparatoru dönemi ve öncesinde bölgede yerleştiği, yaşadığı ve öldüğünü gösteriyor.

1974 yılında çiftçiler Çin'in ilk imparatoru Çin Şi Huang'un mezarından bir mil ötede 8 bin Terra Kota heykelini gömülmüş olarak bulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.