Çin'de göçük altında kalan madencilere kızılötesi kameralarla ulaşıldı

Çin'de göçük altında kalan madencilere kızılötesi kameralarla ulaşıldı

Çin'de alçı taşı madeninde göçük altında kalan işçilerden sekizine beş gün sonra kızılötesi kameralarla ulaşıldı.

Çin resmi medyasının aktardığına göre ekipler henüz 8 işçiyi madenden çıkaramadı fakat sağ oldukları tespit edildi ve madene yardım malzemesi gönderildi.

Çin'in doğusundaki Şandong'daki madende yaşanan göçük şiddeti nedeniyle Çin'in deprem izleme merkezine de uyarı gönderdi.

Göçük nedeniyle 1 işçi hayatını kaybetti, 7 işçi kurtarıldı, 9 işçi ise hala kayıp.

Kurtarma ekipleri enkazı karanlıkta kızılötesi kameralarla inceledi. Kameralar, enkaz altında el sallayan işçileri tespit etti.

Çin medyası işçilerin açlık nedeniyle zayıf düştüğünü fakat sağlıklarının iyi olduğunu bildirdi. Ekipler işçilere yer altında göçükten zarar görmeyen geçitlerde olduklarını söyledi.

Maden ocağının işletmeci firması Yurong'un Başkkanı Ma Congbo, kurtarma çalışmalarına yardım ederken bir kuyuya atlayıp boğuldu. Çin medyası, Ma'nın intihar ettiğini bildirdi.

BBC muhabiri Çin'de geçtiğimiz yıllarda güvenlik yasasının sıkılaşması ve cezai yaptırımların arttırılması sonucu madenlerde ölen işçilerin sayısının da düştüğünü söylüyor.

Çin'de 2002 yılında 7 bin maden işçisi hayatını kaybederken geçen yıl bu sayı 931'e düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.