Çin: Hasta ve doktorlar içindeyken hastane yıkıldı

Çin: Hasta ve doktorlar içindeyken hastane yıkıldı

Çin'de bir hastanenin hala kullanımdayken buldozerlerle yıkılmasıyla içeride kalan doktorlar canlarını kurtarmak için kaçtığı ve morgdaki altı cesedin enkaz altında kaldığı belirtildi.

Şinhua Haber Ajansına göre Henan Bölgesi'nde bulunan Zhengzou Üniversitesi'nin Dört numaralı hastanesi arsa anlaşmazlığı yüzünden kısmen yıkıldı.

Hastane personeli değeri 600 bin doları aşan malzemenin zarar gördüğünü belirtti.

Olay zorla yıkımların sık görüldüğü Çin'de öfke yarattı.

Doktorlar kamuflajlı üniformalar giyen birkaz kişinin hastanenin önünde belirip, buldozerlerle yıkıma başladığını belirtti.

Hastanenin Radyoloji Servisi Direktörü Liu Chunguang, Şinhua'ya yaptığı açıklamada yıkım başladığında bir hasta muayene ettiğini belirtti.

Liu "Büyük bir delik belirdi. Hastam korkudan ölecekti ve hemen dışarı kaçtı.

Hastane yetkilisi Yuan Fang da radyolaji servisindeki cihazların zarar gördüğünü ve hastane faaliyetlerine son vermek zorunda kaldığından hastaları başka hastanelere sevk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Belediye: Birkaç kez uyardık

Belediye ise hastanenin Röntgen odası ve morgunun bir yol genişleme projesindeki arsada bulunduğunu ve hastaneden birkaz kez yıkımı kendilerinin yapmasını talep ettiklerini söyledi.

Belediyenin açıklamasında hastanenin daha önce boşaltıldığı ve ölen ya da yaralanan olmadığı da savunuldu.

Ancak hastane yetkilileri yıkım sırasında üç doktor ve bir hastanın içeride bulunduğunu ve bazı hastane çalışanlarının yıkımı durdurmaya çalışırken yaralandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.