Cilo Sat Gölleri’nde doğa sporları festivaline davet

Cilo Sat Gölleri’nde doğa sporları festivaline davet

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) tarafından 29 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Cilo Sat göllerinde 1. Doğa Sporları Festivali düzenlenecek.

Festivalde dağcılık, trekking (doğa yürüyüşü), kano, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve kampçılık alanlarında etkinlikler düzenlenecek. Festivalde doğa severlere yöresel yemek ikramı ve müzik ziyafeti verilecek.

CİSAD yetkilileri yaptıkları açıklamada, Cilo Dağlarının bakir kalmış eşsiz doğa güzelliklerini turizme kazandırmak istediklerini, bu kapsamda faaliyetler yürüttüklerini belirterek bu yıl Cilo Sat Gölleri 1. Doğa Sporları Festivalini düzenlediklerini ve bundan sonra her yıl düzenli olarak gerçekleştirmek için çalışmalar yürüteceklerini belirttiler. Festivalin düzenlememesinde verdiği destekten dolayı Hakkari Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak’a teşekkürlerini ileten CİSAD yetkilileri doğa severleri festivale beklediklerini belirttiler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Cilo Buzul sıra dağlarının tanıtılması ve faaliyetlere açılmasını desteklemek amacıyla federasyon olarak aynı tarihlerde dağcılık faaliyeti gerçekleştireceklerini belirtti.

CİSAD tarafından yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi: "Festival Katılım Başvurularını için son gün: 25 Haziran 2018 olup Başvurular: Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, Cumhuriyet Caddesi İdem Market üstü Özdinç Apt. Kat: 2 Merkez / HakkâriTel-Whatsapp: 0 544 946 15 14. Dağcılık Federasyonu Etkinliği için son başvuru 22 Haziran 2018 olup bilgi için CİSAD yönetim kurulu üyesi ve Dağcılık Federasyonu il temsilcisi Naci Ertunç (0 530 346 37 37) iletişime geçilmesi gerekmekte."

sat-golleri---yuksekova-haber.jpg

sat-3.jpg

sat-4.jpg

festival_poster.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum