Çığ bölgesi 3 gün sonra yasaklandı!

Çığ bölgesi 3 gün sonra yasaklandı!

Van-Bahçesaray yolunda meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği, 84 kişinin de yaralandığı çığ bölgesine 3 gün sonra geçişler engellendi.

Van-Bahçesaray karayolunda ilki 4 Şubat, ikincisi ise aramaların sürdüğü 5 Şubat'ta meydana gelen çığ bölgesine geçişlere günler sonra izin verilmemeye başlandı. İlk çığdan sonra bölgeye giden 10'u aşkın sivil yurttaşın, düşen ikinci çığ sırasında hayatını kaybettiği olaydan 3 gün sonra Van-Çatak karayolu üzerinde önlem almaya başlayan askerler, 2 bölgede kontrol noktası oluşturdu.

İlki Görentaş bölgesinde oluşturulan noktadan sadece Çatak ilçesine gidecek olanlara izin verilirken, ilerde Bahçesaray yoluna girilmesini engellemek için de Çatak-Bahçesaray kavşağında ikici bir nokta oluşturuldu. 

İlk günden itibaren alınması gereken önlemin 3 gün sonra alınmaya başlanması ise tepkilere neden oldu.  

Şimdiye kadar 41 kişinin yaşamını yitirdiği ve 84 kişinin de yaralandığı çığ bölgesine ise Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görevli itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'e ulaşmak için arama çalışması sürüyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.