Çiftçi ailesine yardım eli uzandı

Çiftçi ailesine yardım eli uzandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde brandaya sarlı tek gözlü odada yaşamaya çalışan 6 kişilik Çiftçi ailesine yardım eli uzandı.

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da 6 kişilik Çiftçi ailesinin zorlu yaşam mücadelesini haber yapmamız üzerine, Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü arayarak, aile için gereken girişimlerin yapılması talimatını verdi. Talep üzerine, Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri Yüksekova ilçesine gelerek tek gözlü brandaya sarılı Çiftçi ailesini ziyaret etti.

Hakkari Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Akif Bildirci, "Aileye elimizden gelen tüm desteği inşallah vereceğiz. Kendileri de bir sıkıntısı olduğu zaman bizimle irtibarta geçebilirler. İnşallah bu konuda aileye destek olacağız" dedi.

i-1-20161207114946.jpgÇiftçi ailesinin haberini de basından gördüğünü belirten Bildirci, "Vicdanen tabiki rahatsız olduk. Gözümüzün önünde böyle mağdur bir aile var, nasıl haberimiz olmadı. Kendimizi sorguladık. Bu konuda da kendilerinden helalik istiyoruz. Dediğim gibi asla ve asla çaresiz değilsiniz. Tüm olanaklarımızla il müdürlüğü olarak sosyal yardımlaşma vakfımız olsun İş-kur müdürlüğümüz olsun her türlü ihtiyaçlarınızı inşallah karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Çocukların eğitim hayatını destekleyeceklerini, aileye ise her ay düzenli bir şekilde yardımcı olacaklarını kaydeden Bildirci, "Hayırsever insanlardan da aldığımız bilgilere göre bir kiralık ev bulunmuş. İnşallah kısa bir süre içerisinde ailemiz burdan oraya taşınacak daha sağlıklı bir ortama kavuşmuş olacak" dedi.

Yüksekova’da 8 bin aileye ulaştığını söyleyen Hakkari Sosyal Politiklar İl Müdürü M.Akif Bildirci, "Yüksekova merkezde 2 bin 13 aileye bugün itibarıyla 2 Milyon 690 Bin TL bir ekonomik desteğimiz olmuş.  Bunların bir kısmı bir yıl süreli, bir kısmı da 2 yıl süreli. Bir kısım aileye de tek seferli yardım edeceğiz. 2 Milyon 690 bin TL yeterli değil. İlk etapta geldiğimiz zaman bir kısım ailelerimiz burada değildi. Bugün 2 aileye uğradık" şeklinde konuştu.

Okul terkinde bulunan 357 öğrenci tespit ettiklerini belirden Bildirci, "Şuanda pisko- sosyal destek ekibimizle 3 kişilik bir ekip oluşturduk. Öğrencilerimizi tekrar okula kazandırmak için şuan o çalışmayı yapıyoruz. Şuanda 35 öğrencimizle gerekli danışmanlık hizmetleri verildi" dedi.

Çiftçi ailesi ise kendilerine yardımcı olan tüm kurum ve vatandaşlara teşekkür etti.

i-2-20161207114946.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.