'CIA, Rusya'ya gizli bir siber saldırı hazırlığında'

'CIA, Rusya'ya gizli bir siber saldırı hazırlığında'

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA), Demokrat Parti kurumları ve seçim kampanyasını hedef aldığına dair sürekli mesnetsiz iddialar dile getirilen Rusya'ya karşı siber saldırı hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü.

NBC News kanalına konuşan Amerikan istihbarat yetkilileri, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Rusya'ya siber anlamda cevap verilebilmesi için CIA yetkililerine gerekli çalışmayı yapmaları talimatını verdiğini iddia etti. Haberde CIA'in ilgili birimlerinden, Kremlin yönetimini 'utandıracak' bir siber saldırı talep edildiği, Beyaz Saray'a bu konuda seçeneklerin sunulduğu kaydedildi.

'ÖNCELİKLİ AMAÇ RUSYA'YA YANIT VERMEK'

Siber saldırı çalışmasının boyutlarıyla ilgili detay vermeyen yetkililer, ABD'nin teknolojik olarak Rusya'ya bir cevap vermesinin öncelikli amaç olduğu değerlendirmesinde bulundu. ABD yönetimi, geçen hafta, Demokrat Partinin kurum ve seçim kampanyalarına yönelik siber saldırı olaylarıyla ilgili Rusya'yı ilk kez 'resmen' suçlamış ve Moskova'yı 'Amerikan seçimlerini etkilemeye çalışmakla' itham etmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama'nın "Rusya'ya siber cevabımız orantılı olacak." ifadesini aktarmıştı.(Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.