CHP'nin '15 Temmuz mağduriyetleri komisyonu'na 30 bin kişi başvurdu

CHP'nin '15 Temmuz mağduriyetleri komisyonu'na 30 bin kişi başvurdu

CHP’de 15 Temmuz’un ardından yaşanan mağduriyetleri incelemek amacıyla kurduğu komisyona 30 bine yakın kişinin başvurduğu belirtildi.

CHP’de 15 Temmuz’un ardından yaşanan mağduriyetleri incelemek amacıyla kurulan izleme komisyonunda görevli CHP PM Üyesi Gamze Taşcıer, CHP’ye 30 bine yakın başvuru olduğunu ve 2 ayda yüz yüze yaklaşık 4 bin kişiyle görüştüklerini söyledi. 

Cumhuriyet’ten İklim Öngel'in haberine göre, Gamze Taşcıer komisyonun çalışmaları, amacı ve komisyona gelen şikâyetler hakkında şu bilgileri verdi:

"İzleme Komisyonu olarak yaklaşık 2 aylık sürede çoğu yüz yüze olmak üzere 4 bine yakın kişiyle görüştük. E-posta ve telefon üzerinden de epey başvuru aldık. Çalışma yöntemimiz; gelen başvuruları, Başbakanlık bünyesinde oluşturulan ilgili birime ve konuyla ilgili Bakanlıklara iletmek. Sürecin muhatabı iktidar olduğu için mağduriyet iddialarıyla ilgili onların bir şey yapmasını talep ediyoruz. Yalnız, yürütülen soruşturmaların akamete uğramaması noktasında özenli olmaya çalışıyoruz. Tek derdimiz hukuk! Biz burada kapımızı çalan ve mağdur olduğunu iddia eden yurttaşlarımızı ve yakınlarını dinliyoruz. Oysa ne bir yargıya ne de bir kanaate varıyoruz.

"Kripto yöntemler"

Karşımızda sıradan bir yapılanma yok. Asırlık bir sürede, iktidarlar eliyle örgütlenmiş ve toplumumuzun en hassas noktalarından biri olan dini kullanarak holdingleşmiş, uluslararası bir yapı var. Tabii ki bir de kripto yöntemlerini çok iyi beceren ve kumpas davalarında da gördüğümüz gibi sahte deliller vb. konusunda uzman bir ekip var. Dikkatli olmaya çalışıyoruz. Ancak; bariz mağduriyetler olduğu hissedilen, hukukun uygulanmasında sorun olan körgözü parmağına örnekler de söz konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.