CHP’lilerden “tecavüz” protestosu

CHP’lilerden “tecavüz” protestosu

İstanbul ve Zonguldak'ta CHP Gençlik ve Kadın Kolları Üyeleri kadına yönelik şiddete karşı saat 03.00’te eylem yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri gece saat 03.00 sıralarında Kozyatağı Metro Çıkışı’nda toplandı. Bağdat Caddesi’nde üniversite öğrencisi E.F.B.’ye tecavüz edilmesine tepki göstermek için toplanan partililer slogan attı.

"Tecavüz İnsanlık Suçudur" , "Saat 3, İnsanlık 0", "Sokakları Terk Etmiyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup adına CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol bir basın açıklaması yaptı. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye devam etmek zorunda olduklarını ifade eden Erol,’’ Bilmeliyiz ki sorun gece 3’te sokakta olan kız değil, karanlığa teslim olmuş beyinlerimizdir. Herkes bilmelidir ki, kadına şiddet acizliktir. Biz kadınlar erkek faşizmine inat cinsiyet eşitliği için, bedeni parçalanarak katledilen Münevver Karabulut için Özgecan ve nice sümen altı edilen, katledilen, tecavüze uğrayan, tercihlerinden dolayı ötekileştiren ve ikinci sınıf muamele edilen kadınlar için kadına yönelik şiddetle mücadeleye devam etmek zorundayız ve devam edeceğiz’’ diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

ZONGULDAK

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde 19 yaşındaki E.F.P.’nin tecavüze uğramasının ardından CHP Zonguldak Gençlik, Kadın Kolları ve Merkez İlçe Yönetimi gece 03.00 sıralarında Valilik binası önünde toplandı. Kadına şiddetin konu edinildiği eyleme yaklaşık 40 kadar partili katıldı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, kadınların şiddete maruz kaldığını ifade ederek şöyle dedi:
“Acı olan ise çoğu kadının genellikle bedelini canıyla ödediği bu iğrenç olayların sonunda ise faturanın yine kadına çıkartılmasıdır. Hiç şüphe yok ki bu şiddete maruz kalıp biraz şanslıysa hayatta kalan kadınlarımız yaşadıkları travmayı atlatamadan kendilerine yapılan ağır eleştiriler ve suçlamalarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu nedenle bir çok kadınımız; kendisine uygulanan şiddet ve tecavüze karşı sesini çıkartamıyor, suçlanıp damgalanmak korkusuyla hiçbir yere müracaat edemiyor. Ve hakkını aramıyor. Kadın olmak zor. Türkiye’de kadın olmak ise daha zor. Kadına şiddet değil, vahşet var acı var. Çalışmak, gülmek, gezmek, araba kullanmak, istediği yerde istediği saatte oturmak suç değildir.”

Katılımcılar, kadınlara yönelik şiddeti alkışlarla protesto ettikten sonra olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.