CHP'li vekillerden Soma istifası

CHP'li vekillerden Soma istifası

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Soma’daki maden faciası nedeniyle milletvekilliğinden istifa edeceğini söyülüyor.

ANKARA - Akkiraz dilekçesinde, istifa etmenin de siyasal bir erdem olduğunu ve “Ben adamımı yedirmem” mantığının artık siyasal bir argüman olmaktan çıkması gerektiğini vurguluyor.

CHP’li Akkiraz yaptığı açıklamada, “Soma’da yaşanan facianın siyasi bir sorumlusu olmalı ve bu da AKP hükümeti. Ancak onlar bu siyasi sorumluğu üstlenmiyor. Ölen 5 kişi, 10 kişi, 100 kişi, değil 300’den fazla evde yas tutuluyor ve ailelerin geleceği kararmış durumda. Bu nedenle de ben maden katliamında hayatını kaybedenler ve onların yakınlarına karşı duyduğum sorumluluk gereği hükümeti protesto ediyorum ve istifa ediyorum” dedi. Şov yapmadığını dile getiren Akkiraz şunları söyledi: “‘Şov’ ise kendileri ‘şov’ yapmadan gereğini yapsınlar? Üstlenmeleri gereken siyasi sorumluluğu üstlenip istifa etsinler. Koltuklarına sarılmayı bırakıp 300’den fazla canın hesabını sorsunlar. TBMM Başkanlığı’na göndereceğim dilekçenin de gereğini yaparlar, vekilliğimi düşürürler. Ben Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ’na beyanımı ilettim. ‘İktidarın alternatifiysek en sert cevabı vermeli, ne gerekiyorsa yapmalıyız’ dedim. İşleme konulması talebiyle dilekçemi yarın (bugün) danışmanlarım aracılığıyla Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceğim. Takdir kendilerinin, dilekçemi işleme koymak üzere TBMM Başkanlığı’na iletirler. Parti organlarının kararı için ben bir süre bekleyeceğim ve gereken adımı atma konusunda irade beyanımın arkasındayım.” 

Akkiraz, ‘Twitter’ hesabından da “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile görüştüm. ‘Soma faciası sonrası istifa etmeliyiz’ dedim. Genel başkanımız konunun şu anda çok taze olduğunu gerekirse istifa kurumunun da önemli bir seçenek olduğunu belirtti. İktidarın koltuk aşkına, siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık Soma’da yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok” açıklaması yaptı. 

Önce AKP’liler istifa etsin

Milletvekilliğinden istifa tartışmasına katılan isimlerden biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey oldu. Pavey, Soma’daki kazanın hemen ardından başta Başbakan Erdoğan olmak üzere TBMM’ye “Başbakan ve vekiller, gelin hep birlikte utanalım ve birlikte istifa edelim” sözleriyle istifa çağrısı yapmıştı. Pavey çağrısına ilişkin, “Benim çağrım bir ortak ahlakı hatırlatma çağrısıydı, kendilerine sorumluluklarını hatırlattım. Ortak bir ahlaki duruşu sergileme ve istifa, diye bir yolun mümkün olduğunu gösteriyorum. Yoksa muhalefet görevini yapmıştır, yapmayan iktidardır. Tek bir iktidar milletvekili istifa etsin, ben de onunla birlikte gider istifamı veririm. Ben ilk günden beri bu tavrımı sürdürüyorum” dedi

Radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum