CHP'li Tanrıkulu, Yüksekova'ya gelerek taziye ziyaretinde bulundu

CHP'li Tanrıkulu, Yüksekova'ya gelerek taziye ziyaretinde bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Yüksekova’ya gitmek üzereyken Diyarbakır’da trafik kazası geçiren ve 7 kişinin hayatını kaybettiği aileye taziye ziyaretinde bulundu.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Sabah saatlerinde ilçeye gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve CHP Yüksekova İlçe Başkanı Ali Baygüneş Aşağı Güveç köyüne geçti.

haberingoruntuleri.gif

Feci kazada yaşamını yitiren Salar ailesinin 7 ferdi için köy camisinde kurulan taziyeyi ziyaret eden Tanrıkulu aileye baş sağılığı dileğinde bulundu.

i-1-20160607123956.jpg

Tanrıkulu, ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyük bir acı. Acı sadece Yüksekova’da veya Cizre’de yaşanmadı binlerce insan mağdur oldu göç ederek, yurtlarını terk ederek. Bu da sonuç olarak bu çatışmanın sonucu olan bir ölüm, feci bir ölüm. Başsağlığı için buraya geldik. Allah rahmet eylesin. Umarız bir daaha böyle acılar yaşanmaz. Ama asıl mesele bütün Türkiye’de bu çatışmayı sonlandırmak, ölümleri sonlandırmak" dedi.

İstanbul'da sabah saatlerinde yaşanan bombalı saldırıya da değinen Tanrıkulu, saldırıyı kınadığını ifade ederek, "Orada da ölüler var. Umarım bir an önce Türkiye’de barışı temin edecek bir siyasal ortam yakalarız” şeklinde konuştu.

Tanrıkulu daha sonra çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilçe merkezine geçti.

i-2-968.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.