CHP’li Özel’den Efkan Ala değerlendirmesi

CHP’li Özel’den Efkan Ala değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içinde çok sarsıcı ülke kamuoyunu çok meşgul edecek istifalar görevden almalar ve devamında dokunulmazlık kaldırmaları ve yargılanmalar yaşanacaktır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Manisa İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP’li Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevini bırakmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ala’nın görevini bırakmasıyla ilgili “Gecikmiş bir istifa” değerlendirmesinde bulunan CHP’li Özel, şöyle konuştu: “İçişleri Bakanı Efkan Ala, görevini bıraktı ya da görevinden el çektirildi. Yerine Sayın Süleyman Soylu görevlendirildi. Çok gecikmiş bir istifa. 7 Haziran seçimlerinden itibaren başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte Türkiye’de canlı bomba saldırıları, bombalı araçlarla yapılan saldırılar, provokatif eylemler ve bugün dünya barış gününü yaşıyoruz; Türkiye’de hem şehit kanı hem de suçsuz insanların bombalı saldırılarda kaybettikleri kanlar hepimizin yüreğini dağlıyor. Anayasa’ya göre bir siyasi sorumluluk makamı var. İlk siyasi sorumlu İçişleri Bakanıdır. Kendisinin şimdiye kadar defalarca istifaya davet ettik. Bir başka çağdaş modern bir ülkede bu yaşanıyor olsaydı bu 20 kez istifa etmesi gerekirdi. Gecikmiş bir istifadır. Yeterli değildir.”

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevini bırakmasının devamında ülke kamuoyunu meşgul edecek farklı gelişmelerin de yaşanacağı iddiasında bulunan Özel, “Sorumlulardan sadece bir tanesi istifa etmiştir. Ama bir gerçek vardır ki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sancak gemisinin, amiral gemisinin orta direği artık çatlamıştır. Geçtiğimiz dönemlerde ülkeyi iyi yönetememekle suçladığımız Adalet ve Kalkınma Partisi ülkeyi yönetememektedir. Ülkenin başına bela ettiği önce Fethullah Gülen yapılanmasına teslim ettiği istihbarat, emniyet, içişleri ve tüm kurumlar daha sonra öfkeli çocuklar diyerek görmezden geldiği İŞİD militanları ve uzun süre müzakerelerde bulunup güvenlik zafiyetine göz yumdukları PKK terörünün Türkiye’yi getirdiği hal ortadayken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dün yaşanan İçişleri Bakanı istifası yaprak dökümünün başlangıcıdır. Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içinde çok sarsıcı ülke kamuoyunu çok meşgul edecek istifalar, görevden almalar ve devamında dokunulmazlık kaldırmaları ve yargılanmalar yaşanacaktır. Bunları hep birlikte göreceğiz” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.