CHP'li Nazlıaka disipline sevk edildi

CHP'li Nazlıaka disipline sevk edildi

CHP Parti Meclisi, Meclis'te Atatürk resminin indirildiği iddialarıyla ilgili, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı "partiden kesin ihraç" istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

ANKARA - CHP Parti Meclisi (PM), sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Meclis'te Atatürk resminin indirildiği iddiasıyla ilgili olarak Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın "kesin ihraç" talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevki kararı alındı.

YDK'ya gidip gitmeyeceğine ilişkin kapalı oylamanın yapıldığı sırada toplantıdan çıkan Nazlıaka, gazetecilere yaptığı açıklamada "İsim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı. İsim açıklamadığım takdirde bu konunun inanılırlığı konusunda bir sorgulama yapıldı. Şunu bilmenizi isterim; bu olay, ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek. Ancak olayın daha sonrasında basına servis edilişi ve basında işleniş biçimiyle yön değiştirmesi, maalesef algısal boyutuyla, gerçekleştirilen olay arasında fersah fersah fark yaratmıştır. Ancak bu olayın iyi yönetilememiş olmasının, tamamıyla benim üzerime yüklenmesini de doğru bulmuyorum. Kişinin ismini açıklamamam, kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Bu ilkesel duruşlar belki bugün anlaşılmayabilir ama tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.