CHP’li Erdem hakkında fezleke

CHP’li Erdem hakkında fezleke

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li Eren Erdem hakkında yurt dışına giden bir kadını, x-ray cihazı ve kapı dedektörünün bulunduğu bölgede kontrolden geçirmeden havaalanına soktuğu gerekçesiyle fezleke düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Eren Erdem hakkında yurt dışına giden bir kadını, x-ray cihazı ve kapı dedektörünün bulunduğu bölgede kontrolden geçirmeden havaalanına soktuğu gerekçesiyle fezleke düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen fezlekede, Erdem’in 4 Ocak 2016 tarihinde yanında bir kadın ve bir erkek şahıs ile birlikte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Büro Amirliği İdaresi A-B girişi güvenlik kontrol noktasına geldiği, burada 7 numaralı x-ray cihazı ve kapı dedektörünün bulunduğu bölgede yanındakiler ile birlikte kontrolden geçmeden içeri girdiği belirtilen fezlekede, şu ifadelere yer verildi:

“Kendisine üzerinde silah olup olmadığı soruldu. Silahı olduğunu ancak vermeyeceğini söyleyerek beyan ederek kantrolsüz bir şekilde beraberindekilerle içeri girdi. Nokta amiri yanına gidip, ‘Sayın vekilim hoş geldiniz, üzerinizde silah var mı?’ şeklinde soru sorulduğu, Erdem’in cevaben, ‘evet silah var, ne yapacaksın? Polisi peşimize mi taktılar? Yolcu değilim silahı vermek istemiyorum’ diyerek beraberindekilerle birlikte check-in salonuna girdiği, check-in F kontuarına geldiği, burada check-in işleminin ardından pasaport kontrol noktasında yanında bulunan bayan şahsı yolcu ettikten sonra diğer erkek şahısla birlikte havalimanında ayrıldığı, şüpheli ile birlikte kontrolsüz geçiş yapan bayan şahsın Berlin’e giden Alman pasaportu hamili E.O. olduğu, böylece şüphelinin hem kendisinin hem de beraberindekilerin yapılan uyarılara rağmen kontrolsüz geçişini sağlayarak havalimanının güvenliğini tehlikeye sokacak davranışta bulunduğu…”

Bu davranışı ile Kabahatler Kanunu’nun 32 maddesi kapsamında düzenlenen “Emre aykırı davranış” suçunu işlediği belirtilen fezlekede, bu suçu işlediği belirtilen Eren Erdem hakkında işlem yapılabilmesi için yasama dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Fezleke sonunda, Anayasa’nın 83’ncü maddesi gereğince yasanın dokunulmazlığı bulunan ve müsnet suçu işlediği anlaşılan Erdem hakkında Meclis’ten yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararının aldırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.