CHP'den tezkereye destek sinyali

CHP'den tezkereye destek sinyali

TBMM gündemine gelmesi beklenen Irak'a sınır ötesi operasyona ilişkin tezkereye CHP'den destek sinyali geldi...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Irak’ta sınır ötesi operasyonu içeren ve TBMM’nin yarınki olağanüstü toplantısında gündeme gelmesi beklenen tezkereye ilişkin açıklamalar yaptı.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis’in olağanüstü toplanmasını normal karşıladıklarını söyleyen Altay ancak bu toplantı çağrısının AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından değil TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından yapılmış olması gerektiğini belirtti.

Geçmişte de Irak ve Suriye’de sınır ötesi operasyonları içeren tezkerelere destek verdiklerini hatırlatan Engin Altay, sadece bir tezkereyi desteklemediklerini, onda da Suriye’de Esad yönetimine yönelik ifadelerin yer aldığını söyledi. CHP Grup Başkanvekili, yarın TBMM gündemine gelmesi beklenen tezkerenin metinin ise henüz ortada olmadığını ve görmeden yorum yapılamayacağını belirterek, “Ancak terörle mücadelede TSK’nın elini güçlendirecekse destekleriz” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.