CHP'den Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı için araştırma önergesi

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı için araştırma önergesi

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve yakınlarının malvarlığı ile ilgili önerge verdi. Önergede, Meclis'ten malvarlığı ile ilgili araştırma yapılması istendi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasında ‘Mal varlığımı Meclis’te araştırın’ çağrısının ardından, CHP grup başkanvekillerinin imzasıyla önerge Meclis’e sunuldu. Önergede, Meclis’ten mal varlığı ile ilgili araştırma yapılması istendi.

TBMM’ye sunulan önergede “Bu bağlamda, diğer tüm siyasi parti liderlerine de örnek olması açısından, yandaş medyanın dile getirdiği ve AKP Yöneticilerinin kullandığı iddialar kapsamında CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, eşi, oğlu, kızları, damadı ve dünürleri dahil tüm aile fertleri ve yakınlarının mal varlığının ve kaynaklarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz” ifadeleri yer aldı.

‘BU NUMARALARI ÇOK GÖRDÜK’

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun ailesinin malvarlığının araştırılmasını isteyen önergesi hakkında konuştu. AK Parti’li Mustafa Şentop, “Türkiye’de bu tür numaraları çok gördük. Bu bir siyasi manevra” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.