CHP’den iktidara çağrı: Uzlaşı fırsatını somutlaştıralım

CHP’den iktidara çağrı: Uzlaşı fırsatını somutlaştıralım

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Buradan iktidara açık bir çağrıda bulunuyoruz, Türkiye’nin yakalamış olduğu uzlaşı fırsatını somutlaştıralım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ekonomik gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Ekonomi yönetiminin demokratikleşmesi için atılması gereken en temel adım ortak aklı beraber iş yapma kültürünü toplumun her kesimin demokratik karar ve politika süreçlerine dahil etmek olduğunu söyleyen Böke, “Ekonomik demokratikleşmede verilecek ekonomik karalara aynı şekilde beraber iş yapma kültüründen geçiyor. Bu doğrultuda biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin siyasi kırılganlığını gidermenin ve ekonomik vasatlığı aşmanın yolunun tüm toplumu içerecek özgürlükçü bir demokrasiden ve özgürlükçük demokrasi ile beraber kurumların güçlendirilmesinden ve hukuk devleti çerçevesinin Türkiye için ana ilke olmasından geçtiğine inanıyoruz. Özgürlükçü demokrasi, laik eğitim olmadan hukukun üstünlüğü inşa edilmeden ve kurumla güçlendirilmeden ekonomi açısında bir anlam ifade etmeyecektir. Bugün yakalamış olduğumuz diyalog zeminini gerçek bir uzlaşıya çevirmek için artık sadece uzlaşıyı söylemde ve kapılarda değil iş yapış biçimimizde ve eylemde de göstermenin vakti aşikâr. Bu sebeple buradan iktidara açık bir çağrıda bulunuyoruz, ‘Bu Türkiye’nin yakalamış olduğu uzlaşı fırsatını Ekonomi Yönetiminin Demokratikleştirilmesi Eylem Paketini beraber uygulamaya koyarak somutlaştıralım ve samimi bir biçimde uzlaşı ile yönetimi Türkiye gerçeği haline getirelim’” diye konuştu.

Ekonomi yönetiminin demokratikleştirilmesi eylem paketinden bahseden Böke, paketin 3 temel unsur üzerine inşa edildiğini belirterek, “Bunlardan ilki liyakat temelli kurumsal düzenlemelerin ve katılımcı devletin ekonomi yönetiminde inşa edilmesi, liyakat temelli devletin ne kadar önemli olduğunu son 2 hafta Türkiye yaşamış olduğu şokla çok açık bir şekilde gördü. Liyakat temelli bir yönetimin ve katılımcı bir devletin özgürlükçü demokrasi için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmışken aynı şeyi ekonomi içinde söylemek mümkün” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.