CHP’den Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında suç duyurusu

CHP’den Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında suç duyurusu

CHP, aralarında Erdoğan, Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, İçişleri Bakanı Ala, MİT Müsteşarı Fidan gibi isimlerin olduğu birçok kamu görevlisi hakkında “örgüte yardım ve yataklık ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile kimi il valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında, “örgüte yardım ve yataklık ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruda söz konusu isimlerin PKK’ye “yardım” ve “yataklık” ettiğini savunarak, bu isimler hakkında kamu adına gerçekleştirilecek soruşturma sonucunda ortaya çıkacak kanıtlar çerçevesinde şüpheliler hakkında kamu davası açılması ve haklarında özel soruşturma usulü bulunan şüpheliler ile ilgili gerekli işlemin gerçekleştirilmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.